van der Horst

12H Mugello: Scuderia Praha aan de leiding na eerste deel

Start 2019 Hankook 12H Mugello GT Series
Start 2019 Hankook 12H Mugello GT Series
Vrijdag werden de eerste drie uur van de Hankook 12H Mugello afgewerkt en het is de Scuderia Praha Ferrari die als leider de dag afsloot. Het Tsjechische team met vaste waarden Jiri Pisarik, Josef Kral en Matteo Malucelli nam van bij de start de leiding in handen en gaf deze gedurende de drie uur niet meer af. Even leek het er op dat de Ferrari met een ronde voorsprong de dag ging afsluiten, totdat Patrick Kujala met de Barwell Motorsport Lamborghini in het laatste uur op jacht ging en gepaard met de snelste tijd nog binnen de ronde bleef.
De Lamborghini met naast Kujala ook nog Adrian Amstutz en Phil Keen kende nochtans geen goede start van de race. Tijdens de eerste pitstops verloren ze veel tijd, maar dankzij de aanvalslust van de Fin, werd dit snel tenietgedaan. Op een derde plaats vinden we de Car Collection Motorsport Audi met onder meer twee winnaars van de Hankook 24H Dubai, Dimitri Parhofer en Rik Breukers, aangevuld met Markus Pommer en Toni Forné. Zij liggen een ronde achter op de Tsjechische Ferrari. Opvallend was de afwezigheid van de polesitter vooraan. De SPS automotive Mercedes kan al vrij snel een kruis maken over zijn race nadat de wagen een uur in de pits stond met zware schade aan de ophanging. In A6-Am is het de Hofor Racing-Mercedes die na het eerste deel de leiding neemt met een ronde voorsprong op de CP Racing Mercedes.

Start 2019 Hankook 12H Mugello TCE Series
Start 2019 Hankook 12H Mugello TCE Series
In de TCE Series is het wederom de Monlau Competicion Cupra TCR die de dag afsloot als leider. Het Spaanse team met Thaise piloten mocht al vanaf pole starten, reed ook van start tot finish aan de leiding en bleef hiermee de Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing Volkswagen Golf TCR en de AC Motorsport Audi RS3 LMS van onder meer Vincent Radermecker voor, beiden binnen dezelfde ronde. Zij zullen dan ook bij de herstart in het tweede deel direct een onderling duel kunnen uitvechten.

Naast Radermecker is ook Nico Verdonck aanwezig in Toscane. Verdonck bestuurt samen met Rodrigue Gillion en Akhil Rabindra de nieuwe PROsport Performance Aston Martin Vantage AMR GT4. Zij lagen vanaf het begin in gevecht met de Hofor Racing BMW M4 GT4 voor de leiding van de race, maar op een halfuur van het einde viel de wagen stil op de baan en zakte zo terug naar een vierde plaats. Als de wagen vandaag nog in actie komt, zullen Verdonck en co een achterstand van 10 ronden moeten overbruggen willen zij nog op het podium eindigen.

Foto's: 24H Series powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 30 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Mugello.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons