van der Horst

12H Mugello: SPS automotive performance op pole-position

SPS automotive - Mercedes-AMG GT3
SPS automotive - Mercedes-AMG GT3
De SPS automotive performance Mercedes-AMG GT3 (#16, Valentin Pierburg/Tim Müller/Tom Onslow-Cole) start na een spannende kwalificatie in Toscane vanaf de pole-position voor de Hankook 12H MUGELLO 2019. Tom Onslow-Cole reed op het 5,245 kilometer lange Autodromo Internazionale del Mugello de verbazingwekkend snelle tijd van 1:46,828 minuten, waarmee hij ruim 0,7 seconden sneller was dan de Hofor-Racing Mercedes-AMG GT3 (#10, Michael Kroll/Chantal Prinz/Roland Eggimann/Kenneth Heyer/Christiaan Frankenhout). Het Zwitserse team, een vroegere kampioen in de 24H SERIES, behaalde in de allerlaatste ronde van de kwalificatie nog de plek op de voorste startrij.
Kwalificaties 2019 Hankook 12H Mugello
Kwalificaties 2019 Hankook 12H Mugello
De kwalificatie voor de openingswedstrijd van het European Championship 2019 begon met enige vertraging, omdat na de kwalificatie van de TCE-divisie de kerbstones in de bocht Arrabiata moesten worden gerepareerd. Zeven verschillende teams wisselden elkaar aan de top van de tijdenlijst af, voordat SPS automotive performance met een van de snelste ooit met een GT-auto gereden tijden op het circuit van Mugello de pole-position veiligstelde.

“Ze zaten me te plagen”, zei een dolblije Tom Onslow-Cole tegen Nick Daman van Radiolemans.com. “Halverwege de ronde wist ik echt niet waar we stonden en het team wilde het me niet vertellen. Ze wilden me alleen maar gek maken! Maar we zitten er goed bij, het loopt uitstekend. Alle lof voor het team. De SPS-Mercedes is altijd fantastisch, het was een genot om ermee te rijden.”

De snelste A6-Pro-auto in het veld, de Bohemia Energy racing with Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Kral / Matteo Malucelli), start vanaf de derde plaats, gevolgd door de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS (#88, Dimitri Parhofer / Rik Breukers / Markus Pommer / Toni Forné). De Barwell Motorsport-Lamborghini Huracán GT3 (#77, Adrian Amstutz / Patrick Kujala / Phil Keen) completeert de top drie in de klasse A6-Pro en start als vijfde algemeen, terwijl de Rinaldi Racing-Ferrari 488 GT3 (#47, Klaus-Dieter Frers / Andrea Montermini / Andrea Fontana / Wolfgang Triller) de derde tijd in A6-Am reed en als tiende algemeen start. Vier van de zes Ferrari’s die zijn ingeschreven voor de Hankook 12H MUGELLO eindigden in de kwalificatie binnen de top tien.

Raceunion - Porsche 991-II Cup
Raceunion - Porsche 991-II Cup
In de 991-klasse waren de verschillen opmerkelijk klein. De Raceunion-Porsche 991-II Cup (#987, Alex Autumn / Felipe Fernández Laser / Andreas Gülden) behaalde de pole-position, voor MRS GT-Racing (#980, Helmut Rödig / Nicola Michelon / Peter Terting) en het regerend European Championship-kampioensteam in de 991-klasse, Porsche Lorient Racing (#912, Philippe Polette / Frederic Lelievre / Pascal Gibon / Jean-Philippe Belloc).

Verderop in het veld voerde RTR Projects (#224, Sergej Pavlovec / Tomas Miniberger / Karel Bednar / Erik Janis) een 1-2 voor de KTM X-BOW’s in de klasse SP2 aan, voor de merkgenoten van True Racing (#217, Hubert Trunkenpolz / Klaus Angerhofer / TAKIS / Gerald Kiska). De derde tijd in de klasse was voor de JR Motorsport-BMW M3 F80 (#202, Ted van Vliet / Ruud Olij).

De BMW M4 GT4 van het regerend kampioensteam in de 24H TCE SERIES, Hofor Racing by Bonk Motorsport (#50, Martin Kroll / Michael Schrey / Michael Fischer / Gustav Engljaehringer / Thomas Jäger) behaalde zonder problemen de pole-position in de GT4-klasse voor de titelwinnaars in het 24H GT SERIES European Championship, PROsport Performance (#1, Rodrigue Gillion / Nico Verdonck / Akhil Rabindra). Het laatstgenoemde team komt voor het eerst in de 24H SERIES met de gloednieuwe Aston Martin Vantage AMR GT4 in actie. De Scuderia Villorba Corse-Mercedes-AMG GT4 (#406, Mauro Calamia / Amedeo Pampanini / Roberto Pampanini / Stefano Monaco) kwalificeerde zich bij het debuut in de serie als derde in de klasse.

MONLAU COMPETICION behaalt TCE-pole-position bij comeback in de serie

Monlau Competicion - Cupra TCR
Monlau Competicion - Cupra TCR
De MONLAU COMPETICION-CUPRA TCR (#109, Munkong Sathienthirakul / Anusorn Asiralertsiri / Chariya Nuya / Kantadhee Kusiri) begon zijn comeback in de 24H SERIES met een goed resultaat in de kwalificatie. Kantadhee Kusir reed op het 5,245 kilometer lange Autodromo Internazionale del Mugello een tijd van 1:58,284 minuten, ruim 0,2 seconden sneller dan de Holmgaard Motorsport Volkswagen Golf GTi TCR DSG (#102, Magnus Holmgaard / Jonas Holmgaard / Roy Edland / Benny Simonsen). Het Spaanse team komt voor het eerst sinds de TCE-overwinning voor eigen publiek tijdens de Hankook 24H BARCELONA van vorig jaar weer in de serie in actie.

“Ze hebben me een geweldige auto gegeven”, zei Kantadhee Kusir met een grote glimlach tegen Joe Bradley van Radiolemans.com. “Op mijn laatste ronde had ik geen auto’s voor me, dus ik kon echt pushen. De CUPRA TCR heb ik al gereden in de TCR Asia, dus ik ken de auto heel goed. Hopelijk kunnen we deze snelheid in de race voortzetten.”

De AC Motorsport Audi RS3 LMS (#188, Stephane Perrin / Vincent Radermecker / James Kaye) start als derde in de TCE-divisie, nadat het team in de slotfase een plek op de eerste startrij verloor. Dit resultaat betekent dat er met CUPRA, Volkswagen en Audi drie verschillende merken in de top drie staan voor de start van de race vanmiddag. De Bonk Motorsport-Audi RS3 LMS DSG (#115, Hermann Bock / Max Partl) en de Red Camel-Jordans.nl-CUPRA TCR (#101, Ivo Breukers / Henry Littig / Cody Hill) completeren de top vijf in de TCE-divisie.

Na een dramatisch verlopen debuut bij de Hankook 24H DUBAI in januari zette de Amag First Centri Porsche Ticino-Porsche Cayman GT4 CS (#312, Valerio Presezzi / Matteo Arrigosi / Ivan Jacoma / Ivan Reggiani) nu de snelste tijd in de klasse SP3 neer. Het Zwitserse team was meer dan 0,7 seconden sneller dan de Munckhof Racing-BMW M4 (#310, Eric van den Munckhof / Marco Poland) en de Vortex V8-Vortex Scirocco GC 10 (#301, Philippe Bonnel / Franck Lefèvre / Nicolas Nobs). Het laatstgenoemde team behaalde onlangs in Dubai de eerste klassezege in de 24H SERIES.

Dan Agro Racing - Peugeot RCZ
Dan Agro Racing - Peugeot RCZ
De Dan Agro Racing-Peugeot RCZ (#685, Nicolaj Kandborg / René Rasmussen / Steffan Jusjong) start vanmiddag vanaf de pole-position in de klasse A3, ondanks dat het team voor de enige code-60-neutralisatie in de kwalificatie zorgde. De Honda FK8-Civic Type-R van het vroegere 24H TCE SERIES-kampioensteam Synchro Motorsport (#676, Alyn James / Daniel Wheeler)  start vanaf de tweede plaats in de klasse, gevolgd door de Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M240i Racing Cup (#869, Axel Burghardt / Jurgen Meyer / Nicole Holzer / Martin Kroll).

De Hankook 12H MUGELLO start vanmiddag om 16.00 uur lokale tijd en eindigt op zaterdag om 19.00 uur lokale tijd. Na de eerste drie uur is er een onderbreking, totdat morgenochtend om 9.00 uur de groene vlag weer wordt gezwaaid. Een live-stream in HD-kwaliteit met commentaar van het team van Radio Show Limited, is beschikbaar op de website en het Youtube-kanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Er zijn ook regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com. 

Persbericht 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 29 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Mugello.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons