van der Horst

12H Mugello: ST Racing pakt eerste algemene overwinning

ST Racing - BMW M4 GT3
ST Racing - BMW M4 GT3
ST Racing maakte dit jaar de overstap van GT4 naar GT3 en Samantha Tan, Bryson Morris en Nick Wittmer pakten na hun tweede wedstrijd al de winst in de Hankook 12H Mugello. Het trio lag na het eerste deel op zaterdag al op kop en trokken deze lijn door op zondag. Hiermee lukt het Canadese team ook een eerste internationale zege voor de nieuwe BMW M4 GT3.
Hoewel het zaterdag nog in een driestrijd verwikkeld was, kon ST Racing zijn leiding verdedigen en had het aan de meet twee ronden voorsprong op de Phoenix Racing Audi van Michael Doppelmayr / Pierre Kaffer / Elia Erhart / Swen Herberger, die op hun beurt wel moesten knokken voor de tweede plaats. Aan de finish hield het dan ook maar net iets meer dan een seconde over tegenover de MANN-FILTER Team LANDGRAF Mercedes van Alexander Hrachowina / Martin Konrad / Bernd Schneider. De CP Racing Mercedes en de JUTA Racing Audi vervolledigen de top vijf.

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Aan Belgische zijde eindigden Ayrton, Bert en Yannick Redant als winnaars in de 992-AM klasse, waarbij ze drie ronden voorsprong hadden op hun naaste concurrenten. Overigens eindigde de tweede Red Ant Racing Porsche van Philippe Wils / Kurt Hensen / Andreas Mayrl als derde in diezelfde klasse. Ook succes bij het debuut van Team ACP-Tangerine Associates by VEIDEC JJ Motosport in de GT4 klasse, waar Catesby Jones en Wim Spinoy konden profiteren van pech bij hun naaste concurrent. Pierre-Yves Paque haalde helaas de finish niet nadat de Car Collection Motorsport Audi verwikkeld geraakte in een aanrijding.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 27 maart 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Mugello.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons