van der Horst

12H Mugello: Triomf en tragedie voor Herberth Motorsport

Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
Herberth Motorsport heeft bij de Hankook 12H MUGELLO het seizoen 2020 in de 24H SERIES powered by Hankook afgesloten met de derde algehele overwinning van het jaar, maar met nog minder dan een uur te gaan waren de kansen op een dubbel succes verkeken.
  • Shopa
De Herberth Motorsport-Porsche 911 GT3 R met het startnummer 91 (Ralf Bohn / Daniel Allemann / Robert Renauer) voerde in de ochtend bij de start van het tweede deel van de Hankook 12H MUGELLO 2020 het veld aan, maar moest aanvankelijk in de hectiek van de beginfase de leiding zelfs tegenover de zusterauto (#92, Robert Renauer / Alfred Renauer / Max Edelhof / Vincent Kolb) verdedigen. Toen de posities eenmaal waren ingenomen, kon het team zijn voorsprong wat vergroten, maar gedurende de hele middag was het verschil tussen de beide Porsches op de eerste en de tweede plaats nagenoeg nooit groter dan 60 seconden.
 
De kans op het dubbele succes was echter verkeken, toen de Herberth-Porsche met het startnummer 92 met nog minder dan een uur te gaan uitviel met een defecte versnellingsbak. Het oliespoor dat daardoor was ontstaan, was de oorzaak van de laatste van in totaal slechts drie code-60-fases tijdens het evenement. Daarmee stond voor de Herbert-Porsche met het startnummer 91 niets de fel bevochten overwinning bij de Hankook 12H MUGELLO 2020 meer in de weg. Op weg naar de zege had het Beierse team in totaal 334 ronden op het 5,245 kilometer lange Autodromo Internazionale del Mugello afgelegd.

De CP Racing Mercedes-AMG GT3 Evo (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster / Shane Lewis) sloot een foutloze race met de verdiende tweede plaats af. Daarmee herhaalde het team zijn beste resultaat in de 24H SERIES. Op vrijdag had het Amerikaanse team voor het eerst de algehele pole-position bij de 24H SERIES behaald en bij de herstart reed de Mercedes in dezelfde ronde als de beide Herberth Motorsport-Porsches.
 
MP Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
MP Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
Ondanks enkele kortstondige excursies in bocht 9 behaalde de MP Racing--Mercedes-AMG GT3 Evo (#58, Thomas Gostner / David Gostner / Corinna Gostner / Manuela Gostner) met de derde plaats in de thuisrace in Italië zijn eerste algehele podiumplaats in de 24H SERIES. De Herberth Motorsport-Porsche met het startnummer 92 haalde weliswaar niet meer de finish, maar had genoeg ronden afgelegd om nog de vijfde plaats in de GT-divisie voor zich op te eisen.
 
PROsport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
Voor de volledige duur van de Hankook 12H MUGELLO was de strijd om de GT4-klassezege uiterst spannend. Uiteindelijk ging de Team Avia Sorg Rennsport-BMW M4 GT4 (#451, Björn Simon / José Manuel de los Milagros Viñegla / Sergio Paulet Diaz / Philippe Valenza) met de winst aan de haal. Vanwege meerdere ongeplande pitstops in het laatste uur eindigde de PROsport Racing-Aston Martin Vantage AMR GT4 (#401, Nico Verdonck / Rodrigue Gillion / Carrie Schreiner) met vier ronden achterstand. Niettemin werd het Duitse team nog tweede in de klasse.
 
Dankzij dit resultaat haalt het  Team Avia Sorg Rennsport de de algehele GT-teamtitel in de 24H SERIES Continents binnen, terwijl de behaalde punten voor PROsport Racing genoeg zijn voor het winnen van de algehele GT-teamtitel in de 24H SERIES Europe.
 
Speed Lover - Porsche 991-II Cup
Speed Lover - Porsche 991-II Cup
De Speed Lover-Porsche 991-II Cup (#978, Eric Mouez / Olivier Dons / Jürgen van Hover) won de 991-klasse voor de  EBIMOTORS-Porsche 718 Cayman GT4 CS MR (#473, Alessandro Cutrera / L.M.D.V. / Marco Talarico / Marco Frezza). Voor het Italiaanse team betekende de derde plaats in de GT4-klasse een goed resultaat bij de terugkeer in de 24H SERIES na een afwezigheid van twee jaar.
 
De RD Signs racing team-Lamborghini Huracán Super Trofeo (#720, Audrius Butkevicius / Egidijus Gutaravicius / Arturs Batraks / Martynas Griska) sloot een lastig weekeinde in Mugello bij de eerste deelname van het team in de serie als negende in de GT-divisie af.

Autorama Motorsport behaalt op Mugello TCE-titel met vierde seizoenszege

Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing - Volkswagen Golf GTi TCR
Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing - Volkswagen Golf GTi TCR
De Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen Golf GTi TCR (#112, Miklas Born / Roberto Ferri / Yannick Mettler / Alberto Vescov) had bij de vorige race op Sicilië al de algehele TCE-teamtitel in de 24H SERIES Europe binnengehaald en completeerde dat succes vandaag op Mugello met het winnen van de algehele TCE-teamtitel in de 24H SERIES Continents. Daarmee wint het Zwitserse team voor het tweede jaar op rij beide titels in de TCE-divisie van de 24H SERIES.
 
Autorama Motorsport completeerde op weg naar de overwinning in totaal   307 ronden op het 5,245 kilometer lange Autodromo Internazionale del Mugello.
 
In een spannende strijd om de TCR-klassezege eindigde de NKPP Racing by Bas Koeten Racing-CUPRA TCR (#175, Harry Hilders / Gijs Bessem) na een furieuze inhaaljacht vanaf de laatste startplaats in de TCE-divisie op vrijdagmiddag met een achterstand van minder dan 90 seconden op de tweede plaats. De enige smet op het blazoen was een korte excursie door de grindbak van bocht 9 in de slotfase van de wedstrijd.
 
Ook om de laatste podiumplaats in de TCR-klasse was er een flinke strijd. Hier had de  tweede Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen (#1, Constantin Kletzer / Jasmin Preisig / Philipp Hagnauer / Stefan Tanner / Yannick Mettler) uiteindelijk een voorsprong van slechts twee minuten op de  AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stéphane Perrin / Mathieu Detry / James Kaye).
 
De TOPCAR Sport CUPRA TCR (#131, Fabian Danz / Kari-Pekka Laaksonen / Adrian Spescha) eindigde als vijfde algemeen in de TCE-divisie, net voor de TCX-klassewinnaar Nordschleife Racing (#226, Guillaume Roman / Daniel Waszczinski / Mathieu Sentis). Dit resultaat betekent de eerste overwinning in de 24H SERIES 2020 voor de Nordschleife Racing-Ligier JS2 R, die dit jaar voor het eerst een compleet kampioenschap rijdt.
 
De JR Motorsport-BMW M3 E92 (#703, Ted van Vliet / Oscar Graper)  startte vanaf de pole-position, verloor op vrijdag tijd, maar behaalde na een sterk optreden in de race toch nog de tweede plaats in de TCX-klasse.
 
De Red Camel-Jordans.nl-CUPRA TCR (#101, Ivo Breukers / Luc Breukers) beleefde een lastige race en verloor vanwege meerdere problemen met de ophanging bijna anderhalf uur in de pits. Niettemin haalde het Nederlandse team de eindstreep.
 
Voor 2021 is er in de 24H SERIES powered by Hankook een kalender met negen evenementen. De seizoensstart vindt plaats bij de Hankook 24H DUBAI van 14-16 januari. Een week later, op 22 en 23 januari, vindt op Yas Marina Circuit de Hankook 6H ABU DHABI plaats, die echter niet meetelt voor het kampioenschap. Nadere informatie over het seizoen 2021 en de 24H SERIES, opnieuw met volledige ondersteuning van Hankook Tires, is te vinden via 24hseries.com alsmede op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series).

Hankook 24H SeriesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 14 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Mugello.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons