van der Horst

12H Mugello: Zege voor de Haas RT Audi R8 LMS GT3 EVO II

Algemeen podium 12H Mugello
Algemeen podium 12H Mugello
Lang hebben ze niet moeten wachten op hun eerste zege bij HAAS RT, de Audi van het team met aan het stuur Mathieu Detry, Stephane Perrin en Frédéric Vervisch won zondag de 12H Mugello, de tweede manche van de 24H Series. Het trio haalde het met twee ronden voorsprong op de Saintéloc Junior Team Audi R8 LMS GT3 EVO II van Erwan Bastard en Paul Evrard. De RedAnt Racing Porsche 911 GT3 Cup (992) van Ayrton Redant, Yannick Redant en Kobe de Breucker werd achtste algemeen maar vooral derde in de 992 Cup.
  • Prospeed Competition
Haas RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Haas RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Voor Haas RT is het dus al prijs in wat nog maar hun derde race is na de 24H Dubai en de 6H Abu Dhabi. De Audi vertrok van op de zevende positie maar had zaterdag bij half wedstrijd al de leiding in handen. Een positie die de wagen wist te behouden niettegenstaande de voortdurende druk uitgeoefend door de Saintéloc Junior Team Audi. De laatste podiumplaats ging naar de Heart of Racing by SPS Mercedes-AMG van Ian James, Gray Newell en Roman De Angelis. De Mercedes behaalde wel de zege in de GT3 Am klasse.

Podium 992 Cup 12H Mugello 2023
Podium 992 Cup 12H Mugello 2023
De Willi Motorsport by Ebimotors Porsche 911 GT3 Cup bestuurd door Fabrizio Broggi, Sergiu Nicolae en Sabino de Castro behaalde een overtuigende zege in de 992 Cup klasse en finishte bovendien als vierde algemeen. Daarmee eindigde de Porsche voor twee GT3 bolides, de HOFOR-RACING Mercedes-AMG GT3 #11 en de AKKODIS ASP Team Mercedes-AMG #88. Zevende algemeen was dan de tweede in de 992 Cup, de Red Camel-Jordans .nl Porsche van Ivo Breukers, Luc Breukers, Rik Breukers en Fabian Danz. De laatste podiumplaats in de 992 Cup ging naar de RedAnt Racing Porsche van de gebroeders Redant en Kobe de Breucker. De negende plaats algemeen was voor de Centri Porsche Ticino Porsche 911 GT3 Cup van Valerio Presezzi, Max Busnelli, Ivan Jacoma en Francesco Fenici, die tevens beste was in de 992 Cup Am. De Neuhofer Rennsport Porsche 911 GT3 Cup van Felix Neuhofer, Markus Neuhofer, Michael Birkner en Martin Ragginger maakte de top tien vol.
 
Atlas BX Motorsports - Mercedes-AMG GT4
Atlas BX Motorsports - Mercedes-AMG GT4
De tweede RedAnt Racing Porsche, die van Tom Van Rompuy, Dirk van Rompuy, Bert Redant en Steve van Bellingen kwam als tweeëntwingste onder de finishvlag door en klasseerde zich als zesde in de 992 Cup AM. De zege bij de GT4’s was voor de Atlas BX Motorsports Mercedes-AMG GT4 van Steven Cho, Roelof Bruins en Jongkyum Kim, die een plaats voor de Vortex #701 eindigde, die vierentwintigste werd en de GTX klasse won. Verder waren er nog zeges voor de Primus Racing BMW M2 CS Racing in de TCX klasse, de Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M2 CS Racing in de TC klasse en de AIKOA Racing Audi RS 3 LMS TCR. Opvallend was dat beide Herberth Motorsport Porsche’s al vroeg uit de wedstrijd verdwenen.

Foto's: 24H SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op zondag 26 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Mugello.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons