van der Horst

12H Navarra: Onbekend terrein voor de 24H GT SERIES powered by Hankook

Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
Het seizoen in de 24H GT SERIES powered by Hankook wordt voortgezet met de première van de Hankook 12H NAVARRA (20-22 april 2018). Het in 2010 geopende ‘Circuito de Navarra’ in Los Arcos in de Spaanse regio Navarra is een nieuwe locatie vor de CREVENTIC SERIES powered by Hankook. Voor de Hankook 12H NAVARRA, die op zondag 22 april van het middaguur tot middernacht verreden wordt, zijn meer dan 20 GT3’s, GT4’s, silhouet-auto’s, specials en Porsche Cup-auto’s ingeschreven. De Hankook 12H NAVARRA is de tweede race van het Europees Kampioenschap in de 24H GT SERIES powered by Hankook.
Circuito de Navarra
Circuito de Navarra
Nadat het Nederlandse bureau CREVENTIC al op 17 verschillende circuits in 13 landen op vier continenten races heeft georganiseerd, vormt het circuit van Navarra in Spanje weer een mooie aanvulling op het portfolio. De accommodatie is voorzien van uitstekende faciliteiten in de pits en het rennerskwartier en de 3,993 kilometer lange baan met zijn 15 bochten, zes linker- en negen rechterbochten, valt bij rijders goed in de smaak. Onlangs nog maakte het McLaren-Formule 1-team gebruik van het circuit voor de presentatie van de meest recente Formule 1-auto. Bij die gelegenheid bracht ook FIA-Formule 1-race director Charlie Whiting een bezoek aan het circuit en uitte zich positief over de accommodatie. Op het circuit vonden al diverse GT-races plaats, maar de Hankook 12H NAVARRA is de eerste internationale twaalfuursrace die er gehouden wordt. Op het moment worden er rijders en teams uit 14 landen aan de start verwacht. “De samenwerking met directie en medewerkers van het circuit van Navarra in de afgelopen maanden was bijzonder plezierig en we kijken uit naar het evenement”, zegt Peter Freij namens CREVENTIC. 
 
IDEC Sport Racing - Mercedes-AMG GT3
IDEC Sport Racing - Mercedes-AMG GT3
De A6-klasse zal vooraan het veld het tempo bepalen met een goede variatie van merken: Audi, Ferrari, Mercedes-AMG en Porsche zijn allemaal in Navarra vertegenwoordigd. Bij het evenement beleeft het regerend GT-kampioensteam van de 24H SERIES, Hofor Racing, zijn terugkeer. Andere racewinnende teams uit de 24H SERIES als Bohemia Energy Racing with Scuderia Praha, Herberth Motorsport en Car Collection Motorsport komen ook in Navarra in actie. De SPX-klasse omvat twee KTM X-Bows alsmede MARC Focus en Vortex-silhouet-auto’s. In de snel groeiende 991-klasse zijn zes Porsche 991 Cup-auto’s ingeschreven. Twee teams maken in Navarra in de Porsche-klasse hun debuut in de 24H SERIES powered by Hankook. Een Mercedes-AMG GT4 en een Ginetta G55 GT4 in de GT4-klasse completeren het veld.
 
VDS Adventure Racing - MARC Focus V8
VDS Adventure Racing - MARC Focus V8
Teams en rijders hebben op vrijdag 20 april de mogelijkheid het circuit te leren kennen tijdens twee optionele privétests van elk drie uur. De officiële activiteiten op het circuit in het kader van de Hankook 12H NAVARRA beginnen op zaterdag 21 april met de vrije training van 10.30 tot 12.30 uur, gevolgd door de kwalificatie van 15.30 tot 16.30 uur en de avondtraining van 21.00 tot 22.30 uur. De startopstelling begint op zondag 22 april om 11.20 uur, de race wordt verreden van 12.00 uur tot middernacht. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats. Nog meer autosport is er in her weekeinde van de GT Retro Series en de Iberian Historic Endurance, de beide officiële supportklassen van de Hankook 12H NAVARRA, met twee wedstrijden voor elk van de series.
 
Rolf Ineichen
Rolf Ineichen
Gedurende het hele weekeinde is de actie op de baan te volgen via de live-streaming op de website van de serie onder www.24hseries.com en op het officiële YouTube-kanaal van de serie. De streaming is ook te vinden op Motortrend on Demand. Zoals gebruikelijk is het team van Radio Show Limited, bekend van Radio Le Mans en IMSA Radio, ter plaatse voor het verzorgen van live-commentaar gedurende de tijdtraining, de avondtraining en de race. Er zijn regelmatige updates via Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Hankook is de officiële titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier van het evenement. Panta is de officiële brandstofleverancier. De volgende bedrijven zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in de paddock van het circuit in Navarra: DRD international voor pitbox-inrichting en wanden alsmede Speedcom voor radio-apparatuur en ondersteuning. Nieuwe partners zijn Aircharge, gespecialiseerd in draadloze mobiele oplaadproducten, en Circuitvanhout, dat de fraaie trofeeën voor de prijsuitreiking vervaardigd heeft. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com. 

24H Series Powered by Creventic

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op donderdag 12 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Navarra.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons