van der Horst

12H Sebring: Nabeschouwing Maxime Martin

Voorbije zaterdag heeft Maxime Martin zijn eerste race van de American Le Mans Series 2013 gereden, de legendarische 12 Uur van Sebring, uiteraard aan het stuur van de gloednieuwe BMW Z4 GTE van het BMW Team RLL van de Amerikaan Bobby Rahal. Na de halve dag op de piste in Florida, kwam Martin uit op een vierde plaats, meteen een zeer sterk debuut!
“Zoals verwacht, waren we nog niet helemaal op dezelfde hoogte als de snelste wagens in GTE, want zij hebben heel wat meer ervaring, vaak ettelijke seizoenen”, legt Maxime Martin uit. “Tijdens de race maakte het verkeer en de vele gele vlaggen dat verschil al heel wat kleiner. We zijn dus in dezelfde ronde als de leiders kunnen blijven. Dat wil echter niet zeggen dat echt alles van een leien dakje liep.”

Een aanrijding met een prototype door Jörg Müller, één van de teamgenoten van Maxime, maakte dat de wagen met schade aan de splitter wat van zijn aerodynamische capaciteiten verloor. “Maar eigenlijk kenden we tot drie uur voor het einde geen echte problemen”, gaat de rijder van RACB National Team door. “Op dat ogenblik raakte de stuurinrichting beschadigd en moesten we verder zonder stuurbekrachtiging, iets wat in Sebring geen cadeau is. We hebben dan de rijbeurten verkort, want noch ik noch mijn teamgenoten Jörg Müller en Bill Auberlen, konden op deze verschrikkelijk veeleisende omloop de stints afwerken. Onze armen hebben afgezien!”

Het resultaat, de vierde plaats, is dan ook zeer positief, zeker gezien het debuut van de Z4 GTE… “We scoren heel wat punten in het kampioenschap en mijn integratie in BMW Team RLL verliep zeer vlot. De bilan is dan ook zeer bemoedigend en ik kijk uit naar de tweede manche van de ALMS, op het stratencircuit van Long Beach. Daar rijden we over goed een maand opnieuw. Vervolgens gaan we weer aan het testen met de wagen.”

Komend weekend zal Maxime, die weer naar eigen land onderweg is, starten in de openingsmanche van de VLN 2013. De rijder van BMW Motorsport vindt er Marc VDS Racing terug, dat twee Z4 GT3 inzet. “Ik weet nog niet met zekerheid wie mijn teamgenoten zullen zijn, maar ik ben er van overtuigd dat het team het potentieel heeft om uit te blinken op de mythische Nürburgring. Maar opgepast, de Nordschleife blijft de Nordschleife…”, weet Maxime Martin.

Maxime Martin press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in American Le Mans Series op woensdag 20 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sebring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons