van der Horst

12H Sebring: Pla vliegt naar pole – Porsche 1-2 in GTLM

Krohn Racing - Ligier JSP2
Krohn Racing - Ligier JSP2
Olivier Pla was een klasse apart in de kwalificaties voor de 12 uren van Sebring. De Fransman die recent een LMP1-zitje vastkreeg bij Nissan komt in Florida in actie op de Ligier JSP2-Judd van Krohn Racing. De groene LMP2-coupé zal in de race normaal echter geen rol van betekenis spelen gezien Tracy Krohn en Nic Jonsson niet van hetzelfde kaliber zijn. De ESM HPD in handen van Ryan Dalziel was een opvallende tweede. De Schot bleef aanvallen tot het einde en kwam uiteindelijk tot op 0.303s met de verouderde HPD ARX-03b waarnaar het team moest teruggrijpen toen bleek dat de nieuwe coupé nog niet snel genoeg was.
  • Hamofa Performance
De LMP2’s deden het met drie wagens in de top vier overigens opvallend goed op het hobbelige vliegveldcircuit. De Action Express Corvette DP van Barbosa/Fittipaldi/Bourdais wist nog beslag te leggen op de derde tijd, net voor Daytona polesitter Ozz Negri (MSR Ligier). De verschillen liepen echter al op tot ongeveer een seconde. Martin Plowman realiseerde voor BAR1 Motorsports de pole in Prototype Challenge, opvallend aangezien zijn team heel de nacht aan het werk was om zijn Oreca FLM09 tijdig hersteld te krijgen.

Porsche 991 RSR GTE
Porsche 991 RSR GTE
GTLM was een kolfje naar de hand van Porsche. Fred Makowiecki reed met de #912 overtuigend naar de besttijd, en was 0.219s sneller dan zijn team- en landgenoot Patrick Pilet. De #3 Corvette van Magnussen/Garcia/Briscoe vat morgen de race aan vanuit derde stelling, voor de BMW Z4 #25 van Auberlen/Werner/Farfus. De Risi Competizione Ferrari maakte er vier merken in de top vijf van.

Jeroen Bleekemolen bezorgde Riley Motorsports een nipte pole in GT Daytona. Zijn Dodge Viper GT3-R ging de Alex Job Racing Porsche 911 GT America van Mario Farnbacher amper 0.053s vooraf. De Brumos Porsche van onder meer Jan Heylen vat de race rond de klok als achtste aan, een plek voor de tweede Riley Viper waarop Marc Goossens in actie komt. De Turner Racing BMW Z4 GT3 van onder meer Markus Palttala en Andy Priaulx liet de traagste tijd optekenen in de klasse, aangezien de gentleman driver van dienst extra tracktime kreeg in de sessie.

--- UITSLAG KWALIFICATIES 12H SEBRING (PDF) ---

Foto's: Krohn Racing & Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Tudor United Sportscar Championship op vrijdag 20 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Sebring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons