van der Horst

12H Sebring: zege voor Action Express Racing en Corvette Racing

Action Express - Corvette DP
Action Express - Corvette DP
Ondanks de verwachting dat de LMP2's competitief zouden zijn tijdens de 12 uren van Sebring is de uiteindelijke zege toch weer naar een Corvette DP gegaan. Met dank aan Sébastien Bourdais, Christian Fittipaldi en Joao Barbosa won de #5 van Action Express Racing. Ook in GTLM ging de zege naar Chevrolet met de Corvette C7.R.
Wayne Taylor Racing - Corvette DP
Wayne Taylor Racing - Corvette DP
Joao Barbosa nam de leiding met nog vier uur racen te gaan over van de Riley-Ford van Scott Dixon en stond die niet meer af. Opvallend: het volledige podium werd bemand door rijders in een Corvette DP. Na een ijzersterke remonte na remproblemen en schade werd Wayne Taylor Racing met Jordan Taylor, Ricky Taylor en Max Angelelli knap tweede. Het laagste ereschavot ging naar Michael Valiante, Mike Rockenfeller en Richard Westbrook. Het trio van VisitFlorida.com Racing haalde in de laatste tien minuten nog Scott Dixon in. De eerste LMP2 vinden we uiteindelijk pas op de achtste plaats in de P-klasse met de vanuit pole gestarte #57 Ligier van Krohn Racing. Dit lag echter vooral aan het grote niveauverschil tussen poleman Olivier Pla en zijn teamgenoten. De Fransman reed zelfs de snelste ronde. Bij HPD kwam zelfs niemand aan de eindmeet. In de PC-klasse won PR1/Mathiasen Motorsports alweer, na hun zege in de 24 uren van Daytona. Mike Gausch, Andrew Palmer en Tom Kimber-Smith gingen op het podium de troepen van Core Autosport en Performance Tech Motorsports vooraf.

Antonio Garcia - Corvette C7.R
Antonio Garcia - Corvette C7.R
Ondanks de uren lange dominantie van Porsche is de zege in GTLM uiteindelijk naar de Corvette C7.R gegaan van Jan Magnussen, Antonio Garcia en Ryan Briscoe. Het Amerikaanse team had een minuut voorsprong op de Ferrari 458 GTE van Risi Competizione met Pierre Kaffer, Andrea Bertolini en Giancarlo Fisichella. Team Falken Tire redde nog de eer voor Porsche met de derde plek voor Patrick Long, Wolf Henzler en Bryan Sellers. De fabrieks-Porsches werden uiteindelijk pas vijfde en zevende met respectievelijk versnellingsbakproblemen voor de #911 en een achterwielprobleem voor de #912. In GTD ging de zege wel naar een Porsche met dank aan Team Seattle Alex Job Racing en Alex Riberas, Mario Farnbacher en Ian James. TRG-AMR en Scuderia Corsa vervolledigden het podium met respectievelijk een Aston Martin V12 Vantage GT3 en een Ferrari 458 Italia GT3. Onze landgenoten Marc Goossens (Riley Motorsports - Dodge) en Jan Heylen (Wright Motorsports - Porsche) werden vierde en zesde.

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Tudor United Sportscar Championship op zondag 22 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Sebring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons