van der Horst

12H Sebring: Ligier en BMW domineren kwalificaties

Michael Shank Racing Ligier JS P2 Honda
Michael Shank Racing Ligier JS P2 Honda
Olivier Pla heeft met de Michael Shank Racing Ligier JS P2 de pole gereden voor de 12 uren van Sebring. Nochtans liep deze wagen gisteren nog zware schade op in de nachttrainingen. Pipo Derani maakte er een 1-2 van voor Ligier met de ESM-bolide die anderhalve maand geleden nog de 24 uren van Daytona won; LMP2 boven dus. Dane Cameron reed de snelste tijd in twee van de vier vrije trainingen, maar kwam tijdens de kwalificaties niet verder dan de derde chrono met de Action Express Racing Corvette DP #31 (+0.726s). De Visit Florida Racing Corvette DP van onder meer Marc Goossens vat de race morgen aan vanuit zesde stelling (+1.968s).
In de hyper-competitieve GTLM-klasse ging BMW met alle aandacht lopen. De nieuwe BMW M6 kon meteen beslag leggen op twee snelste tijden, met op pole tijd op naam van de ervaren Bill Auberlen. Danial Serra reed ietwat verrassend de derde chrono met de Scuderia Corsa Ferrari 488 GTE, terwijl Richard Westbrook zijn Ford GT (#67) als vierde kwalificeerde. De Corvettes, die in Daytona nog met de overwinning gingen lopen, vervolledigden de top zes, nog steeds binnen de halve seconde van de polesitter. 

Jeff Segal schonk de debuterende Ferrari 488 GT3 (gerund door Scuderia Corsa) meteen de pole in GT Daytona, en bleef nipt de Riley Motorsports Dodge Viper GT3-R van Jeroen Bleekemolen voor (+0.036s). Jens Klingmann reed de derde tijd met de Turner Motorsport BMW M6 GT3 #96, gevolgd door een trio Porsches. 

--- UITSLAG KWALIFICATIES 12H SEBRING 2016 (PDF) ---

Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 18 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mobil 1 12H Sebring.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons