van der Horst

12H Sebring: Nieuwe BoP voor LMP2's

Legge/Meyrick/Rayhall/Wirth - DeltaWing DWC13
Legge/Meyrick/Rayhall/Wirth - DeltaWing DWC13
De IMSA heeft de nieuwe Balance of Performance bekend gemaakt voor de 12 Hours of Sebring, de tweede manche van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship dat dit weekend wordt gereden. Opvallend is dat de LMP2's stevig onder handen zijn genomen na de overwinning van de Ligier JS P2-Honda van ESM tijdens de 24 Hours of Daytona. Deze wagen ziet zijn boost verminderen bij gemiddelde en hoge snelheid. De Oreca 05 van zijn kant ziet zijn flens ingekort met 2,3 mm. De LMP2's domineerden de DP's tijdens de laatste testdagen op Sebring.
Geen wijzigingen bij de DP's met als uitzondering de Riley-BMW die 10 kg lichter zal rijden, net als de DeltaWing. In GTLM en GTD vallen er vooral wijzigingen in de tankinhoud te noteren. Voorts kent de Ford GT een kleine wijziging in zijn boost en de Audi R8 LMS Ultra ziet zijn restrictor 1,7 mm kleiner worden.

Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 16 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mobil 1 12H Sebring.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons