van der Horst

12H Sebring: Jani rijdt Rebellion Racing naar de pole - Vanthoor derde in GTLM

Neel Jani - Rebellion Racing
Neel Jani - Rebellion Racing
Met dank aan Neel Jani vertrekt het Zwitserse Rebellion Racing straks vanuit pole voor de 12 uren van Sebring. In de Oreca-Gibson die hij deelt met Nick Heidfeld en Sebastien Buemi reed Jani een rondje van 1:48.178 op het hobbelige parcours. De Cadillac aangedreven Dallara's moeten echter helemaal niet onderdoen, getuige de achterstand van nummer twee Christian Fittipaldi. De Braziliaan van Action Express Racing deed 0.095" seconden langer over een rondje. De zusterwagen legde beslag op de derde plek met dank aan Dane Cameron. Onze landgenoot Marc Goossens vertrekt straks als negende in de P-klasse in de Riley-Gibson van Visit Florida Racing die hij deelt met René Rast en Renger van der Zande.
  • Heinz Performance
Gustavo Yacaman - BAR 1 Motorsports
Gustavo Yacaman - BAR 1 Motorsports
De PC-klasse lijkt op sterven na dood in het laatste jaar van het bestaan van deze formule. Met amper vier deelnemers pakte Gustavo Yacaman de pole voor BAR 1 Motorsports in de Oreca-Chevrolet. De enige tegenstander die in de buurt kwam van de Colombiaan was James French die voor Performance Tech Motorsports amper zeven honderdsten van een seconde trager was. Buddy Ricen in de tweede BAR 1-bolide, gaf reeds twee seconden toe en hield maar net de GTLM's achter zich.

Ryan Briscoe, rechts naast Chip Ganassi
Ryan Briscoe, rechts naast Chip Ganassi
In deze klasse doet Ford een uitstekende zaak want Ryan Briscoe en Dirk Müller maakten er een één-tweetje van voor Ford Chip Ganassi Racing. Tommy Milner reed voor Corvette Racing oorspronkelijk de derde tijd maar de C7.R geraakte niet door de technische controle waardoor onze landgenoot Laurens Vanthoor als derde vertrekt met Kevin Estre en Richard Lietz van Porsche GT Team. De andere Chevrolet vertrekt zo als vierde en houdt onder andere zo nog de BMW's en de Ferrari achter zich.

Tristan Vautier
Tristan Vautier
In GTD tenslotte zien we qua landgenoten enkel Jan Heylen aan de start deze keer, met een vijfde startrij in de klasse. De pole ging zeer opvallend naar de Mercedes van Sun Energy 1 Racing dankzij een erg sterke chrono van Tristian Vautier. Connor De Phillippi reed een tweede tijd met de Audi van Montaplast die maar liefst acht tienden trager was. De Lamborghini van Change Racing en de beide Lexussen van 3GT Racing maakten de top vijf vol. 

UITSLAG KWALIFICATIE 12 UREN VAN SEBRING

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 18 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mobil 1 12H Sebring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons