van der Horst

12H Sebring: winst voor Wayne Taylor Racing - Vanthoor achtste in GTLM

Ricky Taylor, Jordan Taylor en Alex Lynn - Wayne Taylor Racing
Ricky Taylor, Jordan Taylor en Alex Lynn - Wayne Taylor Racing
Wayne Taylor Racing heeft vannacht de 12 uren van Sebring op hun naam geschreven, de tweede manche voor het IMSA Sportscar Championship. Ricky Taylor en Jordan Taylor, ditmaal bijgestaan door Alex Lynn, wonnen eerder al de 24 uren van Daytona. Cadillac boekt zo een triple want de wagens van Action Express Racing werden twee en drie. De Belgen Marc Goossens, Laurens Vanthoor en Jan Heylen werden in hun respectievelijke klasse zesde, achtste en zesde.
  • St. Paul
James French, Patricio O'Ward en Kyle Masson - Performance Tech Motorsports
James French, Patricio O'Ward en Kyle Masson - Performance Tech Motorsports
De van pole vertrokken Oreca van Rebellion Racing kon als enige de Cadillac aangedreven Dallara's volgen maar liet zijn motor afslaan tijdens een pitstop en verloor daarbij drie ronden. De Zwitserse bolide zou uiteindelijk ook de eindmeet niet halen. Halfweg de wedstrijd ondervonden de troepen van Taylor enkel nog tegenstand van het trio Christian Fittipaldi, Joao Barbosa en Felipe Albuquerque. Zij zouden op dertien seconden van de winnaars als tweede eindigen. Marc Goossens werd voor Visit Florida Racing zesde in deze P-klasse. In de PC-klasse wonnen de rijders van Performance Tech Motorsports James French, Patricio O'Ward en Kyle Masson na een wedstrijd met weinig animo. Met amper vier deelnemers hielden ze de Oreca van Starworks Motorsports op twee ronden. De bolides van BAR 1 Motorsports werden drie en vier.

Antonio Garcia, Mike Rockenfeller en Jan Magnussen - Corvette Racing
Antonio Garcia, Mike Rockenfeller en Jan Magnussen - Corvette Racing
Na de zege van Ford in GTLM in Daytona was het nu de beurt aan Chevrolet. Corvette Racing. Antonio Garcia, Jan Magnussen en Mike Rockenfeller hielden de Ford van Dirk Müller, Joey Hand en Sébastien Bourdais op 4,4 seconden. De Porsche #911 van Patrick Pilet ging het laatste uur in als favoriet, reed de snelste ronde, maar zou uiteindelijk pas zevende worden na een platte band en na een straftijd. De andere Porsche, met Laurens Vanthoor, liep eerder al twee ronden achterstand op toen op de wagen de schokbrekers moesten gewisseld worden. Een andere Ford leek op weg om het podium te vervolledigen maar Richard Westbrook maakte in de laatste ronde een foutje en schonk zo het brons aan de Ferrari van James Calado.

Ben Keating, Jeroen Bleekemolen en Mario Farnbacher - Riley Motorsports
Ben Keating, Jeroen Bleekemolen en Mario Farnbacher - Riley Motorsports
Na de verrassende pole pakte Mercedes ook een verrassende maar verdiende zege in GTD met dank aan Riley Motorsports en Ben Keating, Jeroen Bleekemolen en Mario Farnbacher. De van de pole vertrokken Mercedes van Sun Energy Racing werd derde. Scuderia Corsa plaatste zijn Ferrari op de tweede plaats. Onze landgenoot Jan Heylen werd zesde voor Park Place Motorsports en was hiermee samen met zijn teamgenoten de eerste Porsche.

UITSLAG 12 UREN VAN SEBRING

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 19 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mobil 1 12H Sebring.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons