van der Horst

12H Sebring: 38 wagens aan de start

Mobil 12 Hours of Sebring 2018
Mobil 12 Hours of Sebring 2018
Eind januari werd de eerste manche van het WeaterTech SportsCar Championship in mineur afgevlagd nadat een zware regenvlaag het slot van de Rolex 24 at Daytona teisterde. Nu anderhalve maand later staat de volgende manche op het menu: de 67ste editie van de Mobil 1 12 Hours of Sebring. Dit jaar zullen ze een iets mindere rol spelen op de affiche door de aanwezigheid van het FIA WEC in Florida, desalniettemin moet men niet onderdoen qua startveld. Maar liefst 38 wagens zullen aan de start verschijnen verdeeld over 4 klassen. In tegenstelling tot in Daytona zal er nu maar één Belg aan de start verschijnen: Laurens Vanthoor.
  • Powercars
Wayne Taylor Racing - Cadillac DPi
Wayne Taylor Racing - Cadillac DPi
In de DPi-klasse zullen dezelfde 11 wagens die al in Daytona aan de start kwamen aanwezig zijn in Sebring. Alleen de winnaar - de Wayne Taylor Racing Cadillac - zal het wel moeten doen zonder Fernando Alonso en Kamui Kobayashi. Beiden moeten zelf aan de bak op vrijdag tijdens de 1000 Miles of Sebring en kregen geen toestemming van Toyota om deel te nemen aan de hoofdrace van het weekend. Hierdoor zullen Jordan Taylor en Renger van der Zande geflankeerd worden door Matthieu Vaxivière. Nog een belangrijke naam die op de lijst staat is die van Brendon Hartley. Hij zal samen met Joao Barbosa en Filipe Albuquerque de Mustang Sampling Cadillac besturen. De LMP2-klasse daarentegen verliest beide DragonSpeed Oreca's, waarvan één deelneemt aan de WEC race op vrijdag.

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
In de GTLM is de grootste verrassing de afwezigheid van de Risi Competizione Ferrari. Het team uit Houston zou zorgen hebben inzake de BoP die hen niet mee zou zitten. Of we de Ferrari nog terug zien in de volgende manches is eveneens nog niet zeker. Wel aanwezig is Laurens Vanthoor. Na zijn podiumfinish in Daytona zal hij wederom een equipe vormen met Earl Bamber en Matthieu Jaminet. In de GTD-klasse vallen er vijf wagens af tegenover de openingsmanche. Daar zien we de winnaar van de Rolex 24 - GRT Grasser Racing Team - hun debuut maken op de Sebring International Raceway. Ook Montaplast by Land-Motorsport is wederom aanwezig, maar zonder Dries Vanthoor.

Foto's: IMSA - Daytona International Speedway - MichelinSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 7 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mobil 1 12 Hours of Sebring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons