van der Horst

12H Sebring: Action Express Racing op pole

Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Vanavond gaat de Mobil 1 12 Hours of Sebring van start en het was Pipo Derani die de Action Express Racing Cadillac DPi op pole zette. De Braziliaan kon maar net de winnaar van de Rolex 24 at Daytona - de Acura van Wayne Taylor Racing - achter zich houden, terwijl de tweede startlijn voorbehouden is voor de Chip Ganassi Racing Cadillac en de enige Mazda in het veld. Er was ook Belgisch succes, want Jan Heylen mag straks vanaf pole starten in de GTD-klasse.
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Bij de DPi's was het voornaamste feit de crash van Jimmie Johnson. De voormalige ster uit het NASCAR-gebeuren crashte zwaar tegen het einde van de sessie in de beruchte Sunset Bend, de laatste bocht voor de finishlijn. Gezien de wagen zwaar beschadigd is, besloot Action Express Racing om de race aan te vatten vanavond met de reservewagen. In LMP2 ging de pole naar de WIN Autosport Oreca, terwijl eer van beste LMP3 in de kwalificaties naar de Performance Tech Motorsports Ligier ging. GTLM werd zoals verwacht gedomineerd door de Corvettes. Antonio Garcia bezorgde de nummer drie de pole, waarbij hij maar + 0.034 seconden voorsprong had op de zusterwagen met Tommy Milner. De tweede rij ging naar beide BMW's.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Als laatste kregen we het debuut van een nieuwe format voor de GTD, waarbij de kwalificaties in twee delen opgesplitst werden. Tijdens het eerste kwartier, die de startplaatsen vastlegde, was Tim Zimmermann de snelste met de GRT Grasser Racing Team Lamborghini, net voor Jan Heylen in de Wright Motorsports Porsche. Toch kon Zimmerman niet lang van genieten van zijn succes, want de Lamborghini werd gediskwalificeerd. Hierdoor schuift Heylen nu op naar de pole. Voor het team van Laurens Vanthoor begon de kwalificaties moeilijk. Na een probleem met de ABS kon Zach Robichon niet deelnemen aan het eerste deel van de sessie. Het team kon het probleem oplossen, waardoor Vanthoor wel het tweede deel, waar er punten te verdienen vielen, kon aanvatten en met succes. De Hasselaar eindigde als tweede net achter Jack Hawksworth in de Vasser Sullivan Lexus.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 20 maart 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mobil 1 12 Hours of Sebring.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons