van der Horst

12H Sebring: Acura op pole - Porsche primus in GTLM

Dane Cameron - Acura Team Penske - Acura DPi
Dane Cameron - Acura Team Penske - Acura DPi
Dane Cameron heeft de snelste tijd gereden in de DPI-klasse tijdens de kwalificaties voor de 12 uren van Sebring, de tweede manche van de IMSA SportsCar Championship. In zijn Acura Team Penske-bolide hield de Brit Tristan Nunez achter zich. De Mazda-piloot was twee tiende trager en vertrekt morgen naast hem op de eerste rij. De andere Acura, van Hélio Castroneves, hield de snelste Cadillac achter zich, die van Felipe Albuquerque. Net als in de vrije training stond er in de P2-klasse geen maat op Matt McMurry van Mathiasen Motorsports, een klasse overigens met amper twee deelnemers dit weekend.
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Uitstekend nieuws voor Porsche-liefhebbers in de GTLM-klasse: Patrick Pilet en onze landgenoot Laurens Vanthoor palmden de eerste rij voor het merk uit Stuttgart. Antonio Garcia (Chevrolet) en Richard Westbrook (Ford) vertrekken morgen op de tweede rij, terwijl Jesse Krohn de snelste BMW was op de zesde plaats. Ook succes voor Acura in GTD met de pole voor Trent Hindman van Meyer Shank Racing, met de BMW van Turner Motorsport naast hem. 

UITSLAG KWALIFICATIE (PDF)

Foto's: Porsche AG & LAT Images/Michael L. LevittDit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 15 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mobil 1 12 Hours of Sebring.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons