12H Sebring: Alpine wint ingekorte race- dubbel podium voor WRT

Alpine Elf Team - Alpine A480-Gibson
De Alpine A480 van André Negrão, Nicolas Lapierre en Matthieu Vaxiviere vertrok van op de pole en reed het grootste deel van de race aan de leiding. De race werd vooral gekenmerkt door een spectaculaire crash van José Maria Lopez. Uiteindelijk werd de race een half uur voor de voorziene finishtijd afgevlagd wegens een naderend onweer. Team WRT plaatste zijn beide wagens op het LMP2 podium, Sean Gelael/Robin Frijns/René Rast eindigden als tweede, Rui Andrade/Norman Nato/Ferdinand Habsburg pakten de derde plaats.
Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 HYBRID
Voor Toyota startte het seizoen verre van ideaal, al in de kwalificatie moesten de Japanse bolides de Alpine en de Glickenhaus voor zich dulden en in de race maakte geen van beide GR010’s aanspraak op de zege. Erger Lopez liet zich opmerken in negatieve zin met een dubbele crash. Eerst reed de Argentijn de Porsche #88 aan waarbij de Toyota naast de piste belandde. Lopez vertrok met de beschadigde wagen aan hoge snelheid en verloor wat later de controle over de wagen, belandde in de bandenmuur en ging overkop. Gelukkig bleef Lopez ongedeerd maar de race diende wel onderbroken te worden. De tweede Toyota van Sébastien Buemi/Brendon Hartley/Ryo Hirakawa wist nog wel de tweede plaats uit de brand te slepen. De Glickenhaus 007 LMH eindigde als derde en schonk het Amerikaanse team zijn eerste algemeen podium in het WEC.

Tweede plaats voor Team WRT
In de LMP2 klasse was de zege voor de United Autosports USA Oreca van Paul di Resta/Oliver Jarvis/Joshua Pierson. Opvallend feit, Pierson is slechts 16 jaar en wordt daarmee de jongste winnaar ooit in het WEC. Team WRT bezette de twee overige podiumplaatsen al speelde de wagen onder Zwitserse vlag nog bijna de bronzen medaille kwijt aan de Prema Orlen Team Oreca van Lorenzo Colombo/Louis Delétraz/Robert Kubica die op het einde sterk kwam opzetten maar zijn opmars zag gedwarsboomd door de weersomstandigheden.

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR-19
Porsche was de sterkste in de GTE Pro klasse. Kevin Estre en Michael Christensen wonnen de klasse voor de Corvette van Nick Tandy en Tommy Milner. De tweede officiële Porsche (Gianmaria Bruni/Richard Lietz) pakte de derde plaats. In de GTE Am klasse was de zege voor de Northwest AMR Vantage van Paul Dalla Lana, David Pittard en Nicki Thiim. Aston Martin behaalde zelfs de dubbel met de tweede stek voor de TF Sport Vantage van Ben Keating, Marco Sorensen en Florian Latorre.

Foto's: Alpine Racing, Toyota Gazoo Racing WEC Team, Team WRT & Porsche GT Team