van der Horst

12H Sebring: Audi zet zoals verwacht beide wagens op de eerste startrij

Sebring - Audi R18 e-tron Quattro
Sebring - Audi R18 e-tron Quattro
Gisteren al toonde Marcel Fässler dat hij in bloedvorm was door bij zijn eerste ronden op de Audi #1 de snelste dagtijd neer te zetten, vandaag bevestigde hij dit door de pole te pakken voor de zusterwagen met McNish achter het stuur. De rest van het veld moest toekijken hoe beide Audi’s het uitvochten voor de pole en de best of the rest was Nick Heidfeld die zijn Rebellion Lola naar de derde tijd loodste. Bij de GT’s verwachtte iedereen Corvette maar de snelste tijd ging naar de Risi Competizione Ferrari 458die de twee officiële Corvette’s en Aston Martin’s achter zich liet. Maxime martin stuurde zijn BMW naar de achtste tijd terwijl Marc Goossens zijn ploegmaat Farnbacher de Viper naar de tiende stek liet rijden.
Fässler kan tevreden terugkijken op de testsessies voor de eenenzestigste 12 Hours of Sebring. De Zwitser was gisteren voor zijn eerste dag op de wagen al de snelste op de baan en nu pakte hij met de 2012 versie van de R18 e-tron de pole na een bloedstollend duel tegen McNish op de tweede maar 2013-versie van de Audi. Fässler zette als eerste een ronde in 1:43.886 neer waarop McNish op jacht ging naar de snelste tijd, er heel dicht bij kwam maar strandde op minder dan een honderdste van een seconde. De private LMP1’s streden voor de derde plaats en die ging uiteindelijk naar Nick Heidfeld in de Rebellion Lola #12 die de Muscle Milk Pickett Racing HPD, de tweede Rebellion Lola en de Dyson Lola voorbleef.

In de LMP2 klasse kregen wij een gelijkaardig beeld met één team dat domineerde en beide wagens vooraan plaatste. De Level 5 HPD’s pakten de twee beste tijden in de categorie voor de Greaves Zytek en de twee Extreme Speed HPD’s, meer wagens telt de LMP2 categorie niet. De DeltaWing, die nu uitkomt in LMP1 plaatse zich met de vijftiende tijd temidden van de LMPC’s.

Verrassing bij de GT’s, niet Corvette pakte de klassepole maar Ferrari met de 458 van Risi Competizione dat na een jaar afwezigheid zijn terugkeer maakt in de competitie. Het was Gianmaria Bruni die de 1:58.815 (twintigste tijd algemeen)op de tabellen zette en daarmee Oliver Gavin op de Corvette het nakijken gaf. Mucke en Lamy loodsten de Aston Martin’s naar de derde en vierde tijd en bleven daarmee de tweede Corvette van Antonio Garcia voor. Een mooie zesde tijd was er voor de Viper #93 die daarmee de snelste Porsche, het Miller exemplaar met Holzer aan het stuur voorbleef. Maxime Martin mocht het stuur pakken van de BMW Z4 #55 en reed de zwarte bolide naar de achtste tijd net voor de zusterwagen van Hand en de tweede SRT Viper waarop ook Goossens op uitkomt. De AJR/West Ferrari en de Falken Tire Porsche sluiten de GTE categorie af. Daarachter volgden nog 11 Porsche GTC’s met op kop de Dempsey Del Piero Racing 911GT3 Cup. Jan Heylen bestuurde  de JDX Porsche en reed een zesde klassetijd.

Foto: Audi Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in American Le Mans Series op vrijdag 15 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sebring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons