van der Horst

12H Sebring: Cadillac terug 1-2 in kwalificaties

Action Express Racing - Cadillac V-Series.R
Action Express Racing - Cadillac V-Series.R
De kwalificaties voor de Mobil 1 12 Hours of Sebring bleken een kopie van Daytona. Voor een tweede maal op rij wist Pipo Derani de snelste tijd uit zijn Action Express Racing Cadillac te persen, voor Sébastien Bourdais in de Cadillac Racing #01. Bij de GT's ging de snelste tijd naar een Lexus.
Proton Competition - Porsche 963
Proton Competition - Porsche 963
Er stond andermaal geen maat op Derani, die voor een tweede keer dit seizoen de pole bemachtigde. Nochtans leek het  aanvankelijk dat hij vrede zou moeten nemen met een tweede plek, gezien Ricky Taylor met de Wayne Taylor Racing with Andretti wel wat sneller was. Maar omdat het team aan de wagen werkte tijdens een rode vlag situatie - veroorzaakt door een crash van de Porsche Penske Motorsport #6 -, werden al zijn tijden geschrapt. Hiermee krijgen we voor een tweede keer op rij dit jaar een volledige eerste startrij met Cadillac, terwijl de BMW M Team RLL #24 en de JDC-Miller Motorsports Porsche vanaf rij twee vertrekken. Alessio Picariello en co starten met de Proton Competition Porsche als zevende, terwijl de BMW met Maxime Martin niet verder kwam dan plaats negen.

Bij de GT's bezorgde Jack Hawksworth  Vasser Sullivan Lexus de pole in GTD Pro. De Brit zette de beste tijd op de tabellen, voor de Winward Racing Mercedes van Philip Ellis, die hiermee op zijn beurt de pole in GTD te pakken had. Daarachter volgden weer twee GTD-wagens  - de Cetilar Racing Ferrari en de andere Vasser Sullivan Lexus - en was het de Heart of Racing Aston Martin die pas als tweedebeste GTD Pro geklasseerd werd.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3-R (992)
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3-R (992)
De Belgen daarentegen wacht morgen werk tijdens de race. Frédéric Vervisch eindigde als de betere van onze landgenoten met de Multimatic Motorsports Ford op een 22ste plek bij de GT's, terwijl Jan Heylen met de Wright Motorsports Porsche nog vier plaatsen verder start. Sarah Bovy en de Iron Dames zullen zelfs achteraan moeten starten, nadat de Brusselse een lekke band opliep tijdens de kwalificaties en daardoor maar twee rondjes op de baan was.

Tot slot nog de LMP2, waar PJ Hyett zijn AO Racing "Spike" Oreca naar de pole hees, voor de beide exemplaren van United Autosports USA.

De Mobil 1 12 Hours of Sebring gaat morgen officieel van start om 14:40 uur en is live te volgen op IMSA TV, te vinden op de site van de organisatie.

Foto's: IMSA - Porsche AG  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons