van der Horst

12H Sebring: Chip Ganassi Racing naar pole met ronderecord

Chip Ganassi Racing - Cadillac DPi
Chip Ganassi Racing - Cadillac DPi
Tijdens de kwalificaties voor de Mobil 1 12 Hours of Sebring was het de Chip Ganassi Racing Cadillac #01 van Renger van der Zande/Sébastien Bourdais/Ryan Hunter-Reay die de snelste tijd reed en morgen vanaf pole mag starten. Bourdais kreeg de eer en stelde daarbij tevens ook het ronderecord wat scherper. Veel overschot had de Fransman niet, want hij hield maar + 0.026 seconde voorsprong over op de Action Express Racing Cadillac van Pipo Derani/Tristan Nuñez/Mike Conway. De Acura van Wayne Taylor Racing vervolledigde de top drie.
Meyer Shank Racing - Acura ARX-05 DPi
Meyer Shank Racing - Acura ARX-05 DPi
Al van bij de vrije trainingen gisteren stond er geen maat op de #01 en dat werd bevestigd in de kwalificaties. Hetzelfde kan gezegd worden van de Action Express Racing Cadillac, die nipt tweede werd. De Acura van WTR kon nog net een volledige dominantie van de Amerikaanse constructeur voorkomen met de derde plek met dank aan Ricky Taylor, die de tweede Chip Ganassi Racing Cadillac achter zich hield. De tweede Action Express Racing Cadillac vervolledigde de top vijf, terwijl de Acura van Meyer Shank Racing, en dus ook van Stoffel Vandoorne, pas als zesde aantikte op een volle seconde van de polesitter.

In LMP2 ging de pole naar PR1/Mathiasen Motorsports, waar Ben Keating de snelste tijd op de tabellen zette. Terwijl in LMP3 de Riley Motorsports Ligier maar net de Andretti Autosport Ligier achter zich hield met 0.035 seconden. Daar eindigde wel de Duqueine van Muehlner Motorsports America als derde. Harry Gottsacker nam de honneurs waar als invaller voor Moritz Kranz.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
GT Pro was een kolfje naar de hand voor de Risi Competizione Ferrari. Daar was het fabriekspiloot Daniel Serra die de TR3 Motorsport Lamborghini net achter zich hield. Derde eindigde de Corvette van Antonio Garcia, weliswaar op een halve tel van de Texaanse Ferrari. Maxime Martin, die uitkomt voor de Heart of Racing Aston Martin start morgen vanaf plaats vier, terwijl de WeatherTech Racing Porsche met Alessio Picariello zich pas als tiende klasseerde. Voor Wright Motorsports blijft het sprookje tot nu toe duren, want Zach Robichon zorgde ervoor dat de blauwe Porsche met onder meer Jan Heylen achter het stuur vanaf pole mag vertrekken in GTD en in de tussenstand zo de voorsprong nog meer uitdiept voor onze landgenoot en Ryan Hardwick.

Foto's: IMSA - Meyer Shank Racing - Porsche AG



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons