van der Horst

12H Sebring: Laurens Vanthoor: "Je vraagt je af hoe het mogelijk is hier te rijden"

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Laurens Vanthoor staat dit weekend aan de start van de 12 Hours of Sebring, de tweede manche van het IMSA Weathertech Sportscar Championship. Onze landgenoot, die het stuur van de 510pk sterke Porsche 911 RSR #912 deelt met Kevin Estre en Richard Lietz, zal de race rond de klok vanaf de derde plaats in de klasse aanvangen. De Limburgse Porsche-fabriekspiloot bezorgde Autosport.be vanuit de Verenigde Staten zijn eerste indrukken van de piste, een baan die gekend staat als moordend voor de machinerie.
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
"Er wordt altijd gezegd dat Sebring een circuit is van de oude stempel en er redelijk hobbelig bij ligt. Als je hier rondwandelt, vraag je jezelf ook af hoe het mogelijk is dat je hier kan rondrijden. De piste ligt op het terrein van een oude luchthaven dat dateert van een half decennium geleden, er zitten gaten in het asfalt en de baan ligt bezaaid met vuil. Het is vooral enorm leuk om hier te rijden, maar niet eenvoudig. Het vraag heel wat tijd om te leren waar welke bult precies ligt en het circuit biedt een enorm leuke uitdaging", aldus Vanthoor.

Foto's: Porsche AG
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 17 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mobil 1 12H Sebring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons