van der Horst

12H Sebring: Na 6H: Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport houdt de Cadillac's af

Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport - Acura ARX-06
Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport - Acura ARX-06
We zijn halfweg de 71ste editie van de Mobil 1 12 Hours of Sebring en het is de Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport Acura die de race aanvoert. Al was het niet het trio Ricky Taylor, Filipe Albuquerque en Louis Delétraz die de eerste uren de betere waren. Die eer ging naar de Cadillac van Chip Ganassi Racing, die ondertussen op jacht is naar de leiding. Wel belangrijk is dat op twee na alle wagens in de GTP-klasse nog in dezelfde ronde liggen en zelfs de Porsche's en Ferrari's in de GT-klassen meedingen voor winst.
  • STX Motorhomes
Start 2023 IMSA 12 Hours of Sebring
Start 2023 IMSA 12 Hours of Sebring
Bij de start was het de Action Express Racing Cadillac met Pipo Derani die vanaf pole mocht starten, maar net zoals vele anderen had die wagen ook last met de banden. De Braziliaan reed immers nog op het schoeisel waarmee hij zich gisteren kwalificeerde en dat zou een foute keuze blijken in de eerste uren. Na een aanrijding met een LMP3 liep het helemaal slecht voor de rode Cadillac, maar recupereerde ondertussen en hangt nu derde. Door het wegvallen van de ene V-Series.R, kwam de andere met Scott Dixon achter het stuur, tot leven. Helaas een full course yellow zorgde ervoor dat de Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport de leiding kon overnemen. Achter hen vervolledigen de Porsche Penske Motorsports #6 en de Meyer Shank Racing Acura de top vijf. Wel goed nieuws is dat BMW zich ook stevig mengt in de debatten, een zeer ander zicht dan in Daytona.

Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R GTD
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R GTD
In GTD Pro werd het tijdens de eerste zes uren een strijd tussen Corvette Racing en de Mercedes van WeatherTech Racing. Beide wagens plakken sedert enkele uren aan elkaar en geven geen duimbreed toe. Tot nog toe houdt de Corvette C8.R GTD wel stand vooraan. Op de koop toe is ook de Ferrari van Risi Competizione niet ver uit de buurt, nadat die wagen in de openingsuren de betere was. De Vasser Sullivan Lexus hangt op een vierde plaats, terwijl de Pfaff Motorsports Porsche met Laurens Vanthoor er een pak sterker voorkomt dan anderhalve maand geleden en op een vijfde plaats ligt.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Ook in GTD is het een nek-aan-nek race, maar daar gaat het vooral tussen de Mercedessen van Winward Racing en Team Korthoff Motorsports. Zij hebben allebei een riante voorsprong van 20 seconden op de Aston Martin's van Magnus Racing en Heart of Racing Team. De Paul Miller Racing BMW rond de top vijf voorlopig af, net voor de Wright Motorsports Porsche van Jan Heylen. De Iron Dames voelen nog de zware race van gisteren in hun lijf en Sarah Bovy en co rijden met hun Lamborghini op een elfde plek. Tot slot is CrowdStrike Racing by APR de betere in LMP2, vooral met dank aan hun youngster Nolan Siegel. Tot slot is Riley bezig om weerwraak te nemen in LMP3. Nadat zij in Daytona al vroeg moesten opgeven, liggen zij nu een ronde voor tegenover de rest.

Foto's: IMSA - Corvette Racing - Wright Motorsports  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons