van der Horst

12H Sepang: Geen vijfde overwinning op rij voor Schneider – Wolfgang Reip zesde

Mercedes SLS AMG - Petronas Syntium Team
Mercedes SLS AMG - Petronas Syntium Team
Bernd Schneider won dit jaar al elke lange afstandrace waaraan hij deelnam, achtereenvolgend de 24 uren van Dubai, de 12 uren van Bathurst, de 24 uren van de Nürburgring en de 24 uren van Spa. Dit weekend faalde de Duitser echter in zijn poging er vijf op vijf van te maken; zijn wagen was dan wel de snelste op de baan, mechanische pech zorgde ervoor dat de Mercedes SLS na 9 uren wedstrijd aan de kant moest. De overwinning was voor de Clearwater Racing Ferrari van Weng Sun/Hiroshi Hamaguchi/Craig Baird. Wolfgang Reip kwam aan de start met een Nissan GT-R en zag een mogelijke podiumplaats in rook opgaan nadat de wagen een wiel verloor. Uiteindelijk sleepte de Nisssan nog een zesde plaats uit de brand.
Mercedes vertrok opnieuw als groot favoriet in de 12 uren van Spang nadat de beide wagens van het Petronas Syntium Team de twee snelste tijden neerzetten in de kwalificatie. Schneider leek op weg naar een ongeëvenaard record indien hij ook hier zou winnen na zeges in de vier meerdere uren wedstrijden waaraan  hij dit jaar deelnam. Maar de mechaniek liet Mercedes ditmaal in de steek en beide wagens verdwenen vroegtijdig uit de race. De strijd om de overwinning spitste zich daarna toe op een duel tussen de Clearwater Racing Ferrari #7 en de AF Corse Ferrari #3. De AF Corse Ferrari verloor twee uren voor het einde veel tijd in de stands waarna de weg naar de overwinning wijd open lag voor de Clearwater Racing 458 van Weng Sun/Hiroshi Hamaguchi/Craig Baird.

Tweede werd eerder onverwacht de Lago Racing Lamborghini Gallardo van Peter Kox, Roger Lago en David Russell op zes ronden van de winnaars. De AF Corse Ferrari bestuurd door Salo, Rugolo en Lathauras werd uiteindelijk nog derde. Ook de vierde plaats was voor Ferrari met het exemplaar uit de Naza Nexus Racing- stal. LKM Racing zette de eerste Porsche met ondermeer Darryl O’Young aan het stuur op de vijfde plaats. De zesde plek was voor de Nissan GT-R GT3 van het Nismo Athlete Global Team van Chiyo, Shulzhitskiy en onze landgenoot Wolgang Reip. Er had echter veel meer ingezeten voor de Japanse wagen, na een uur wedstrijd verloor de wagen een wiel maar het team slaagde er in 32 minuten in om de schade te herstellen. Vijftien ronden waren echter verloren gegaan en gezien de achterstand op de leider bij de aankomst zestien ronden bedroeg, kan men zeggen dat Reip en zijn kompanen op zijn minst een podiumplaats misten. De eerste zeven plaatsen gingen naar wagens uit de GT3- klasse, de eerste niet GT3 was een Audi R8 LMS Cup uitkomende in de GTC klasse.

Uitslag 12H Sepang 2013

01.Mok Weng Sun/Hiroshi Hamaguchi/Craig Baird (Clearwater Racing Ferrari 458 Italia GT3) 323 ronden 
02. Roger Lago/David Russell/Peter Kox (Lago Racing Lamborghini LP560-4) 317 ronden
03. Mika Salo/Pasin Lathauras/Michele Rugolo (AF Corse Ferrari 458 Italia GT3) 316 ronden
04. Adrian D'Silva/Earl Bamber/Alif Hamdan (Naza Nexus Racing Ferrari 458 Italia GT3) 316 ronden
05. Darryl O'Young/Vuthikorn Intharaphuvasak/Siu Yuk Lung (LKM Racing Porsche GT3R) 314 ronden
06. Katmusasa Chiyo/Wolfgang Reip/Mark Shulzhitskiy (Nismo Athlete Global Team Nissan GTR Nismo GT3) 308 ronden
07. Jeffrey Lee/Marchy Lee/Adderly Fong (J Fly Absolute Racing Audi R8 LMS Ultra) 306 ronden
08. Jacky Yeung/Alex Yoong/Ashraff Dewal (Tiger Absolute Racing Audi R8 LMS Cup) 303 ronden
09. Frank Yu/Alain Jacques Gilbert Li/Richard Lyons (Craft Racing AMR Aston Martin Vantage V12 GT3) 281 ronden
10. Ren Wei/Sun Bo/Yang Xi/Wu Zhou (BRT Audi R8 LMS Cup) 275 ronden


Foto: Malaysia Merdeka Endurance Race 2013Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 4 september 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons