van der Horst

12H Sepang: SRO zet schouders onder race die naar december verhuist

Mercedes SLS AMG - Petronas Syntium Team
Mercedes SLS AMG - Petronas Syntium Team
SRO heeft zich geëngageerd om zich te ontfermen over de GT-deelnemers aan de Sepang 12 Hours. De troepen van Stéphane Ratel zullen de reglementen van de 24 Hours of Spa enten op de Maleisische race in een poging het deelnemersaantal op te krikken. Om dat laatste te bewerkstelligen werd de datum van de race ook verplaatst naar het einde van het reguliere seizoen, waarschijnlijk niet toevallig net voor de Gulf 12 Hours.
De etmaalrace op het circuit te Sepang werd traditioneel georganiseerd eind augustus in het kader van de onafhankelijkheidsfeesten van Maleisië. Sinds 2010 laten de reglementen zowel GT-wagens, waaronder formeel GT3's, als Toerismes toe waarbij SRO zich nu vooral zal toeleggen op de eerstgenoemde categorie. SRO heeft zich als doel gesteld om dankzij de vergaarde kennis in zowel GT3/GT4 als op vlak van enduranceracerij, de Maleisische race als een van de verplichte nummers in het internationale racerij landschap te positioneren. Benjamin Franassovici, vooral gekend als een van de drijvende krachten achter het Britse GT-kampioenschap, zal de projectleider zijn voor de Sepang 12 Hours.

Stéphane Ratel licht de samenwerking toe, "Bij SRO zijn we tevreden om te kunnen samenwerken met het Sepang International Circuit. Het is een belangrijke stap voor ons, aangezien we samenwerkingen op touw aan het zetten zijn met verschillende hoogstaande GT-evenementen in de Asia-Pacific regio. Initieel zal de Sepang 12 Hours worden georganiseerd als een losstaand evenement, maar het kan evenzeer een opstap zijn naar een volledige Asia-Pacific Series."

Foto:Malaysia Merdeka Endurance Race



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 19 januari 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons