van der Horst

12H Spa: Generale repetitie voor VR Racing Mustang Marc 2 V8

MARC 2 Mustang V8 - VR Racing by Qvick Motors
MARC 2 Mustang V8 - VR Racing by Qvick Motors
VR Racing gaat een indrukwekkend seizoen tegemoet met naast rally en regularity opnieuw circuit dat prioriteit krijgt. Komend weekend zal de nieuwe Marc 2 Mustang V8 zijn definitieve vuurdoop krijgen tijdens de 12H van Spa in het kader van de 24H Series by Creventic. Enkele weken ervoor was het seizoen op circuit reeds goed gestart met Dirk Van Rompuy die zijn BMW M3 E30 op kop zette in de klasse tijdens de seizoenopener van de Belcar Historic & Youngtimer Cup op Circuit Zolder.
  • St. Paul
MARC 2 Mustang V8 - VR Racing by Qvick Motors
MARC 2 Mustang V8 - VR Racing by Qvick Motors
Dirk Van Rompuy: “We verwachten veel van de Marc Car 2 Mustang V8 waarmee we de ganse Belcar kalender gaan afwerken. De 12H Spa van komend weekend wordt de generale repetitie in competitie nadat we een doorgedreven trainingsschema afwerkten tijdens de winter. We hebben getraind in Portimão en Spa en we zitten in de goede richting. Ikzelf zal dit weekend niet rijden omdat ik worstel met een zware bronchitis. Een deelname wordt me ten stelligste afgeraden door de dokter gezien de zware antibioticakuur. Een zeer spijtige zaak, want voor mij was dit de ideale voorbereiding op de 24 Hours of Zolder. We gaan uitkijken naar een alternatief in de loop van het seizoen. De wagen zal komend weekend worden bemand door Tom Van Rompuy, Erik Qvick en John Rasse. John is geen onbekende voor ons gezien hij enkele seizoenen geleden nog met succes een BMW 235i Racing Cup van VR Racing deelde met Niels Lagrange. De 12H van Spa moeten voor het team een lange training worden met het oog op de Belcar en vooral de 24H Zolder. Belangrijk is ook dat dit weekend in Spa net als in Belcar ook verplicht op de banden van Hankook wordt gereden.”

Belcar & Tourenwagen Classics (DTM)
Dirk Van Rompuy - BMW E30 M3
Dirk Van Rompuy - BMW E30 M3
De eerste wedstrijd van de Belcar Endurance in het randprogramma van de DTM op Circuit Zolder, wordt in ieder geval nu reeds een topper op de agenda van VR Racing by Qvick Motors. Zij zijn actief op twee fronten. Eerst en vooral is er de eerste wedstrijd van het seizoen van de Belcar Endurance en ook de eerste race van de Marc 2 Mustang V8 binnen het team. En anderzijds zal de BMW M3 E30 van Dirk Van Rompuy ook te bewonderen zijn tijdens de race van de Tourenwagen Classics met ondermeer ex-DTM wagens en piloten.

Dirk Van Rompuy: “We komen goed voorbereid uit de winterperiode en als we de 12H van Spa ook nog eens tot een goed einde kunnen brengen, heb ik er alle vertrouwen in dat ook de Belcar een topper wordt. Uiteraard is er de grote vraag wat de concurrentie gaat doen in de klasse Belcar 3 waarin ook de razendsnelle Lamborghini’s Super Trofeo zullen uitkomen. De MARC 2 Mustang heeft met zijn 600 pk en 570Nm koppel de verplichte Hankook banden tijdens de tests goed verteerd via het nodige afstelwerk binnen het team van VR Racing by Qvick Motors. De twee wedstrijden van een uur tijdens het eerste raceweekend zullen meer dan waarschijnlijk worden verreden met Erik en Tom. Gezien de grote onbekende factoren ga ik nu geen boute uitspraken doen over onze ambities. We zien wel waar we uitkomen tijdens deze twee lange sprints.”

Dirk Van Rompuy (BMW M3)
Dirk Van Rompuy (BMW M3)
“Ikzelf heb me te elfder ure nog ingeschreven in de Tourenwagen Classics. Een race voor youngtimers met een verplichte pitstop. Ik ben goed gestart binnen de Belcar Youngtimer Cup enkele weken geleden. We hebben hard gewerkt tijdens de winter en de chrono's zijn goed. Ik wil hier graag een vervolg aan willen breien. Ik ken het grootste deel van de concurrentie niet en weet niet wat ik moet verwachten van de andere deelenemers en de wagens. Het is wel schitterend om te kunnen races tegen ex-DTM vedetten zoals Eric Van de Poele en Harald Grohs, maar ik heb geen idee over de snelheid hun wagen. Na de vrije training en de twee kwalificaties zullen we reeds een pak wijzer zijn. Het wordt een race over 40 minuten tussen de DTM en de Belcar met een verplichte pitstop van twee minuten. Schitterend om te kunnen racen voor volle tribunes en in een zeer competitief veld. Ik kijk er naar uit”.

Foto's: VR Racing by Qvick Motors / Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 17 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings 12H Spa en Zolder DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons