van der Horst

12H Spa: Mercedes palmt eerste startrij in

SPS automotive performance - Mercedes AMG GT3
SPS automotive performance - Mercedes AMG GT3
Lance David-Arnold pakte vanavond tijdens de slotseconden van de kwalificaties de pole voor de 12 Hours of Spa. Hij stootte in zijn SPS automotive performance Mercedes AMG GT3 zijn merkgenoot Adam Christodoulou in het exemplaar van PROsport Performance nog van de eerste plaats. Het verschil was slechts 13 duizendsten van een seconde. Matteo Malucelli werd in de Bohemia Racing Ferrari 488 GT3 derde.
  • De Swert Opticiens
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS ultra
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS ultra
De Italiaan miste zelf de pole op amper 25 duizendsten van een seconde, het was dus erg spannend tijdens de half uur durende kwalificatiesessie. Met Nederlanders Christiaan Frankenhout (Hofor Racing) en Daniel de Jong (MP Motorsport) zagen we nog twee Mercedessen op de plaatsen vier en vijf. Frédéric Vervisch reed de zevende tijd in de 'oude' Audi R8 LMS ultra van Comtoyou Racing, hij wordt morgenvroeg op de grid geflankeerd door de twee Audi's van Car Collection Motorsport.

AC Motorsport - Audi RS3 LMS
AC Motorsport - Audi RS3 LMS
De wagens uit de Toerisme-klasse kregen een half uur de baan voor zich alleen tijdens hun kwalificatie. Daarin was onze Noorderbuur Simon Knap de snelste in de Munckhof Racing BMW M4 in 2:32.122. Zijn landgenoot Rik Breukers kwam net twee tienden van een seconde tekort in de Red Camel-Jordans.nl Seat TCR. De snelste Belg was Vincent Radermecker, hij liet de derde tijd noteren in de AC Motorsport Audi RS3 LMS, op een goeie acht tienden van een seconde van Knap.

De 12 Hours of Spa worden morgen om 9u50 op gang geschoten.

--- UITSLAG KWALIFICATIE HANKOOK 12H SPA GT ---
--- UITSLAG KWALIFICATIE HANKOOK 12H SPA TCES ---

Foto's: Arne SImonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24H Series op vrijdag 12 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons