van der Horst

12H Spa: Pole voor Ferrari – Top tien voor Red Ant Racing

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dit weekend wordt op het circuit van Spa-Francorchamps de 12 hours of Spa verreden, een race die deel uitmaakt van de 24H Series van Creventic. Een race die in twee delen wordt gereden, een eerste deel op zaterdag (5,5 uren) en een tweede deel op zondag (6,5 uren). Daardoor vond de kwalificatie al op vrijdag plaats. De pole, berekend uit het gemiddelde van de tijden van de drie piloten die aan de kwalificatie deelnamen, ging naar de Wochenspiegel Team Monschau Ferrari 488 GT3 van Daniel Keilwitz, Leonard Weiss, Georg Weiss en Jochen Krumbach. Een mooie prestatie werd neergezet door de Red Ant Racing Porsche, Bert,Ayrton en Yannick Redant plaatsten hun wagen op de tiende plaats algemeen en waren de snelsten in de druk bezette 992-Cup.
Wochenspiegel Team Monschau - Ferrari 488 GT3
Wochenspiegel Team Monschau - Ferrari 488 GT3
De Ferrari van Wochenspiegel Team Monschau wordt gerund door Rinaldi Racing, een team met een reputatie in de GT wereld. Het was dan ook geen echte verrassing dat de Ferrari, vooral met dank aan Keilwitz de pole pakte. De tweede startplaats ging naar de BoDa by Bas Koeten Racing-Bentley Continental van Bob Herber en Mark van der Aa. Op de tweede startrij krijgen we zaterdag de CP Racing Mercedes-AMG van Putman/Espenlaub/Lewis en de Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R van Allemann/Bohn/Häring. De best geplaatste Audi vinden we terug op de vijfde positie, de EBM Giga Racing R8 LMS GT3 van D'Silva/Sathienthirakul/Kingsley.

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Best geplaatste Belg is Pierre-Yves Paque die een Audi van Saintéloc Racing deelt met Christian Kelders, Olivier Esteves en Simon Gachet. Zij starten van op de negende plaats net een plaats beter dan de Red Ant Racing Porsche van vader en zonen Redant. Hun Porsche komt uit in de Am klasse maar was wel de snelste van alle Porsche Cup wagens. De tweede Red Ant Racing Porsche, met Philippe Wils en Kurt Hensen aan het stuur klokte de veertiende tijd en was daarmee derde in de 992-Am Cup. De Speedlover Porsche (Dons/Bastien/de Wilde) vinden we morgen terug op de eenentwintigste startplaats.

AC Motorsport - Audi RS 3 LMS TCR
AC Motorsport - Audi RS 3 LMS TCR
De Speedlover Porsche deed het net één plaats beter dan de beste toerwagen de BBR CUPRA Léon TCR van Nuya/Kusiri/Kusiri/Sathienthirakul. Zij bleven de AC Motorsport Audi RS 3 LMS TCR van Perrin/Detry/Mettler voor. Een goed resultaat voor de Belgische Audi nadat de wagen voordien in de vrije training nog het slachtoffer werd van een sortie.

 
JJ Motorsport - BMW M4 GT4
JJ Motorsport - BMW M4 GT4
JJ Motorsport zet twee BMW’s M4 GT4 in. De wagen die uitkomt onder de vlag van Veidec Racing by JJ Motorsport (Sari/Sari/Peters) zette de derde tijd in de klasse neer na de ALFAB Racing Mclaren 570S GT4 en de Buggyra Racing Mercedes-AMG GT4. De tweede wagen van het team die uitkomt onder de naam TEAM ACP - Tangerine Associates en die Wim Spinoy deelt met twee Amerikanen reed de vierde tijd.

Xwift Racing - Ligier JS2 R
Xwift Racing - Ligier JS2 R
Ook in de TCX klasse staat er een Belgisch team aan de start. Xwift Racing zet er een mooie Ligier JS2 in die met Peter Denys, Tim de Borle en Steven Dewulf als derde zal starten in de klasse. In diezelfde klasse vinden we ook Benjamin Lessennes terug, hij deelt het stuur van een BMW M2 CS Racing van COGEMO / TLRT met twee Fransen. Zij pakten de tweede plaats in de TCX klasse achter de snelle Porsche Cayman van Valluga Racing.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op vrijdag 22 april 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons