van der Horst

12H Spa: Zege voor Saintéloc Junior Team

Saintéloc Junior Team - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Saintéloc Junior Team - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Op zondag werd het tweede deel van de 12H Spa verreden en na nog eens zes uren wedstrijd kwam de Saintéloc Junior Team Audi R8 LMS GT3 Evo II van Erwan Bastard, Paul Evrard en Antoine Doquin als winnaar over de finish. De Audi wist de Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R van Daniel Allemann, Ralf Bohn, Alfred Renauer en Robert Renauer achter zich te houden. De twee wagens bezetten zaterdagavond al respectievelijk de tweede en de derde plaats, de leider toen de The Heart of Racing by SPS Mercedes-AMG GT3 van Ian James, Gray Newell en Roman De Angelis eindigde op de laatste podiumplaats. Van Belgische zijde noteerden we de zege in de 992-AM klasse van de Red Ant Racing Porsches 911 GT3 Cup van Sam Dejonghe, Philippe Wils en John de Wilde en de zege in de GTX klasse van de VDS Racing Adventures MARC II Mustang van Raphaël van der Straten, Nathan Vanspringel en Nick Geelen.
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R (992)
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R (992)
Nadat de wisselende weersomstandigheden op zaterdag voor een turbulent verloop van de wedstrijd zorgden, verliep de race op zondag een stuk rustiger. Nochtans begon dit tweede gedeelte van de 12H Spa met een lange neutralisatie nadat de Juta Racing Audi #72 hard de muur inging. Nadien spiste de race zich toe op een duel tussen de Saintéloc Junior Team Audi en de Herberth Motorsport Porsche. Een late neutralisatie in de race deed de balans overhellen in het voordeel van de Audi.

JP Motorsport - McLaren 720 S GT3
JP Motorsport - McLaren 720 S GT3
De JP Motorsport McLaren 720 S GT3 van Christian Klien, Norbert Siedler en Patryk Krupinski kwam als vierde over de finish. De Haas RT Audi R8 LMS GT3 Evo II van Mathieu Detry, Stéphane Perrin, Frédéric Vervisch en Olivier Bertels was al sinds zaterdag uitgeschakeld en geplaagd door verscheidene technische mankementen sleepte de wagen zich alsnog naar de finish om als drieënveertigste en laatste geklasseerd te worden.
 
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Op de vijfde plaats vinden we de eerste wagen uit de 992 klasse terug, de HRT Performance Porsche 911 GT3 Cup van Adam Christodoulou, Eric Zang en Xinzhe Xie. Met een ronde achterstand pakte de Red Ant Racing Porsche 911 GT3 Cup van Ayrton Redant, Yannick Redant en Kobe de Breucker de zesde plaats algemeen en de tweede in de 992 klasse. Achter de Modena Motorsports Porsche 911 GT3 R (992) en de Willi Motorsport by Ebimotors Porsche 911 GT3 Cup (derde in de 992 klasse), eindigde de tweede Red Ant Racing Porsche 911 GT3 Cup als negende maar vooral als eerste in de 992-AM klasse. De Land Motorsport Audi R8 LMS GT3 Evo II #34 sloot de top tien af.

PK Carsport - Porsche 911 GT3 Cup
PK Carsport - Porsche 911 GT3 Cup
Een veertiende plaats algemeen was er voor de PK Carsport Porsche 911 GT3 Cup van Bert Longin, Stienes Longin en Peter Guelinckx, die daarmee tweede werd in de 992-AM klasse. Een positie verder vinden we de VDS Racing Adventures MARC II Mustang van Raphaël van der Straten, Nathan Vanspringel en Nick Geelen terug, die daarmee ruim eerste werd in de GTX klasse voor twee Lamborghini’s Huracan Super Trofeo.

TCL Motorsport by AR Performance - BMW M4 GT4
TCL Motorsport by AR Performance - BMW M4 GT4
De eerste wagen uit de GT4 klasse vinden we op de zevenentwintigste plaats terug, de Buggyra ZM Racing Mercedes-AMG GT4 van Aliyyah Koloc, David Vrsecky en Adam Lacko. Een mooie tweede plaats in die klasse was er voor de TCL Motorsport by AR Performance BMW M4 GT4 van Gary Terclavers, Kenny Terclavers en Lars Zaenen, tevens dertigste algemeen. Achter de Lionspeed GP powered by SRS Team Sorg Rennsport Porsche 718 Cayman GT4 RS eindigde de Xwift Racing Events Toyota GR Supra GT4 van Pieter Denys, Steven Dewulf, Tim de Borle en Gavin Pickering op de vierde plaats.
 
Wolf-Power Racing - Audi RS 3 LMS TCR
Wolf-Power Racing - Audi RS 3 LMS TCR
In de TCE klasse behield de Holmgaard Motorsport Cupra Léon Competition TCR van Jonas Holmgaard, Magnus Holmgaard, Roy Edland en Martin Vedel Mortensen, de leiding die ze zaterdag al in handen hadden. Ook de Wolf-Power Racing Audi RS 3 LMS TCR en de RAIL EQUIP BY TOTCAR SPORT Cupra TCR wisten hun posities van de dag ervoren te behouden en eindigden respectievelijk tweede en derde in de klasse.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op zondag 7 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons