van der Horst

12H Zandvoort: Maximaal aantal starters verhoogd naar 60

e4d0cd31cddd79db9dc790054653199c176ec3b8.jpg
Na het succes van de eerste editie van de Dunlop 12H ITALY-MUGELLO eerder deze maand werkt het team van het Nederlandse bureau CREVENTIC en diens lange-termijn-partner DNRT nu voluit aan de volgende race van de 24H SERIES powered by Dunlop 2014, de eerste Dunlop 12H ZANDVOORT, die op 30 en 31 mei plaatsvindt op Circuit Park Zandvoort.
  • LTF
“Onze race in Italië was een groot succes en de verwachtingen voor het evenement op Zandvoort, wat onze thuisrace wordt, zijn hooggespannen”, zegt Gerrie Willems van CREVENTIC. “Afgelopen dinsdag, twee maanden voor de eerste editie van de Dunlop 12H ZANDVOORT, werd een mijlpaal bereikt: 50 officiële inschrijvingen voor de race. Met de inschrijving van twee auto’s van het Franse GC Automobile werd het aantal van 50 volgemaakt. Om ook andere geïnteresseerde teams nog de mogelijkheid te bieden om aan deze première deel te nemen, heeft CREVENTIC in samenspraak met de directie van Circuit Park Zandvoort besloten om het maximale aantal van toegelaten auto’s voor de race te vergroten van 50 naar 60. Hiermee hebben nog eens tien teams de mogelijkheid om zich voor de Dunlop 12H ZANDVOORT in te schrijven. Kijkend naar de grote belangstelling verwachten we heel snel het aantal van 60 inschrijvingen te hebben bereikt. Als er zich dan nog meer teams inschrijven, worden die op een wachtlijst geplaatst.”

Zoals bij elke race van de 24H SERIES powered by Dunlop 2014 zijn het reglement en de klasse-indeling gelijk aan die bij de Dunlop 24H DUBAI, die als hoogtepunt van de serie geldt. Tot dusver hebben zich teams in de klassen A6 voor GT3-auto’s, Porsche 997/996, SP2 voor silhouet-auto’s en 24H Specials, SP3 voor GT4-auto’s, de toerwagenklassen A5, A4, A3T, A2 en A1 en de klassen D1 en D2 voor auto’s met dieselmotoren ingeschreven. Tot de inschrijvers behoren Hofor Racing, het winnende team van de meest recente 24H BARCELONA dat het met de derde plaats in het algemeen klassement tijdens de Dunlop 12H ITALY-MUGELLO ook zeer verdienstelijk deed. Een interessante nieuwkomer is de Panoz Esperante GTS van het Duitse team Mishumotors, terwijl er ook met veel belangstelling wordt uitgekeken naar het Europese racedebuut van de MARC Focus GTC. Het Australische team Racer Industries heeft drie van dergelijke auto’s ingeschreven. De silhouet-auto maakte tijdens de 12H Bathurst in februari zijn wedstrijddebuut en komt nu voor het eerst buiten Australië in actie.

Met volop hoogteverschil en een mooie mix van snelle en middelsnelle bochten geldt Zandvoort als een van de Europese circuits ‘oude stijl’ en de meeste rijders die er ooit geracet hebben, rekenen het circuit tot hun favorieten. De locatie met het strand en de Noordzee aan de andere kant van de boulevard en het centrum van Zandvoort met zijn vele cafés en restaurants op loopafstand dragen ook bij tot de populariteit van het circuit. “Omdat onze race eind mei plaatsvindt, rekenen we op mooi weer. De donderdag voorafgaand aan de race is een feestdag in Nederland en de meeste andere Europese landen. Daardoor ben ik ervan overtuigd dat er heel wat mensen komen om samen met ons een heerlijk weekeinde te beleven”, zegt Gerrie Willems.

Net als in Mugello wordt ook de race in Zandvoort vanwege geluidsnormen opgedeeld in twee gedeelten. De eerste drie uur van de race worden op vrijdag verreden, waarna een ‘parc fermé’-regeling van kracht is. De resterende negen uur worden op zaterdag gehouden, gevolgd door de prijsuitreiking en een strandparty. “In Mugello hebben we heel wat positieve reacties op dit systeem gekregen”, zegt Gerrie Willems. “Het heeft wat meer rust voor de teams en de actie is verdeeld over twee dagen.” Er is televisie-verslaggeving voor de eerste editie van de Dunlop 12H ZANDVOORT geplant op Motors TV, terwijl het ervaren team van commentatoren van Radio Show Limited, de mensen achter Radiolemans.com, ook ter plekke verslag zullen doen. Nadere informatie over de Dunlop 12H ZANDVOORT en de andere races van de 24H SERIES powered by Dunlop is te vinden via: www.24hseries.com.

Creventic pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 28 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Hours of Zandvoort.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons