van der Horst

12H Zandvoort: Voorbeschouwing Circuit Park Zandvoort

Circuit Park Zandvoort
Circuit Park Zandvoort
Op vrijdag 30 en zaterdag 31 mei wordt op Circuit Park Zandvoort de allereerste editie van de Hankook 12H ZANDVOORT verreden. Dit nieuwe evenement is de allereerste 12-uurs race op het Zandvoortse racecircuit, die open staat voor GT3 bolides, snelle toerwagens en endurance specials. De voorlopige inschrijflijst telt meer dan vijftig ingeschreven teams. Toegangskaarten, inclusief een grid walk op vrijdag 30 mei, zijn in de voorverkoop verkrijgbaar vanaf € 10,00.
De eerste editie van de Hankook 12H ZANDVOORT, georganiseerd door CREVENTIC in samenwerking met Stichting DNRT en Circuit Park Zandvoort, gaat van start op vrijdag 30 mei. Nadat in de ochtend en middag de teams in actie komen bij de vrije training en kwalificatie, start het eerste deel van de race om 16.00 uur. De wedstrijd wordt om 19.00 uur onderbroken en zal zaterdag om 10.00 uur worden hervat. Naast de 12-uurs race omvat het programma verder races van de sensationele DMV TCC, een indrukwekkend GT kampioenschap uit Duitsland.
 
Op de startopstelling verschijnen maar liefst 53 bolides. De snelste klasse is de A6 klasse, die ruimte biedt aan GT3 racewagens. Naast een brullende Chevrolet Corvette GT3, verschijnen niet minder dan vijf krachtige Mercedes-Benz SLS AMG GT3 bolides aan de start. Daarnaast zijn ook GT3 supercars van Ferrari en Lamborghini van de partij. De GT3-coureurs nemen het niet alleen tegen elkaar op, ook gaan zij de strijd aan met de rijders uit de SP2-klasse. Hier rijden endurance specials als de Porsche 997 GT3 Cup, Audi TTRS, BMW 150 GTR, Renault Mégane Trophy en de snelle GC Automobile Silhouette. Bijzonder is ook de Europese première van de MARC Focus V8, een snelle en brute V8 toerwagen uit Australië. Speciaal voor de Hankook 12H Zandvoort verschijnen drie exemplaren van de bijzondere racewagen aan de start.
 
De lijst met snelle deelnemende racewagens is echter nog lang niet op. Zo kan het publiek genieten van een mooie strijd in de SP3 klasse, waar een hoofdrol is weggelegd voor de Nissan 370Z GT4 en de Ginetta G50 GT4. Maar ook Cor Euser mengt zich, met zijn snelle Lotus Evora GT4, in de strijd om de zege. Een geduchte opponent is de Audi R8 van het Nederlandse Red Camel Racing. Daarnaast toont de inschrijflijst een fiks aantal racewagens met een cilinderinhoud tot 2000cc. Strijdwapens in deze klasse zijn de Renault Clio Sport, Honda Civic Type R en Peugeot RCZ.
 
Race fans kunnen de sfeer van de Hankook 12H Zandvoort van dichtbij proeven. Immers kunnen zij bij online aankoop van een dagkaart van € 10,00, een bezoek brengen aan de startopstelling op vrijdag 30 mei. Bij deze grid walk staan alle racewagens opgesteld en kunnen de stoere racebolides van dichtbij gefotografeerd worden. Tijdens de race kan men de actie volgen vanaf de overdekte hoofdtribune of een kijkje nemen op het dak van het pitscomplex.

Circuit Park Zandvoort pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 27 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Hours of Zandvoort.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons