van der Horst

12H Zandvoort: Nabeschouwing Xavier Maassen

Xavier Maassen kent een mooie start van het seizoen 2015. Na een eerder podium in de openingsmanche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op Spa-Francorchamps, reed de racende Limburger afgelopen weekend naar een podium in de Porsche Cup klasse tijdens de 12 Uur van Zandvoort. Op zaterdag was hij nog aan de Noordzee en zondag ging hij alweer testen in Le Mans met het oog op de bekende 24-uursrace op 13 en 14 juni. Het is de voorbode van een hele drukke maand juni waarin op 6 en 7 juni geracet wordt in de tweede race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, waarna Xavier Maassen meteen weer naar Le Mans reist voor de grootste race van het jaar.
Afgelopen vrijdag en zaterdag vond op Circuitpark Zandvoort de tweede uitgave plaats van de 12 Uur van Zandvoort. Xavier Maassen zat er achter het stuur van een Porsche 991 Cup, ingezet door MRS GT-Racing, een auto die hij deelde met de Amerikanen Charlie Putman en Charles Espenlaub. De race werd verreden in twee delen, 3 uur op vrijdag en 9 uur op zaterdag. Het uiteindelijke resultaat was een mooie 7de plaats overall, tweede in  de klasse voor de Porsche Cup wagens.
 
Xavier Maassen: “We finishten op amper 16,2 seconden van de winnaars, maar een wat hectisch einde, met een penalty, twee Code 60 – een periode waarin de wagens niet sneller dan 60 km/u mogen rijden omwille van een incident op de baan – en een late communicatie van de wedstrijdleiding, kostten ons de zege. We hadden de race echt kunnen winnen. Nu goed, de strijd was enorm, en wat ik vooral onthoud, is dat ik tijdens de eerste uren van de race, in de regen, met de Porsche 991 Cup de maat hield van de meeste, veel krachtigere GT3-wagens. Het team was zeer tevreden over mijn prestatie en uiteraard geniet je daar als coureur ook zelf van.” 
 
En dan naar Le Mans…
 
Veel tijd om te rusten na de zware uithoudingsrace in Nederland, had Xavier Maassen niet, want meteen na de finish ging het met een vliegtuig richting Le Mans. Daar stond zondag de testdag van de komende 24 Uur van Le Mans op het programma, een race die Xavier Maassen rijdt met een Porsche 997 RSR van het team AAI Motorsports. Maassen deelt de Porsche met Junsan Chen (Taiwan) en Alex Kapadia (GB).
 
Xavier Maassen: “De testdag is zeer goed verlopen, ondanks het toch wel zeer wisselende weer. We waren niet in Le Mans om chrono’s na te jagen, maar wel om iedereen perfect op de race voor te bereiden. Mijn teamgenoten zijn nieuw in Le Mans en dus heb ik naast een taak als rijder, ook een taak als coach. De samenwerking was echt goed en de auto heeft eigenlijk geen enkel probleem gekend. Overigens wordt de hele technische en logistieke ondersteuning door het Belgische ProSpeed Competition verzorgd, het team van Rudi Penders waar ik al zo lang mee samenwerk. Ik kijk echt naar de race uit. Nu gaan we eerst nog naar het Limburgse Zolder, waar komend weekend de tweede race van de  Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in mijn agenda staat!

Xavier Maassen press  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons