van der Horst

12H Zandvoort: Voorbeschouwing organisatoren

24H Series Powered by Hankook
24H Series Powered by Hankook
Deze week (vrijdag 29 mei en zaterdag 30 mei) is Circuit Park Zandvoort de locatie voor de tweede editie van de Hankook 12H ZANDVOORT, de derde ronde van de 24H SERIES powered by Hankook 2015. In totaal staan er zo’n 50 GT’s, toerwagens en 24H Specials aan de start voor de race op het beroemde Grand Prix-circuit in de duinen aan de Noordzeekust. Opnieuw is de race vanwege geluidsbeperking opgesplitst in twee delen: de eerste drie uren van de wedstrijd vinden op vrijdagmiddag plaats, de resterende negen uren worden op zaterdag verreden, gevolgd door een spectaculaire strandparty met prijsuitreiking in de avond. De race wordt live uitgezonden via Motors TV. Een live-stream met commentaar van het team van Radiolemans.com is toegankelijk via de website van de serie, www.24hseries.com, en via het Youtube-kanaal van de serie. Regelmatige updates zijn ook beschikbaar via Twitter (@24HSeries) en Facebook (24H Series).
  • Dreamdrive
Met vijfvoudig DTM-kampioen Bernd Schneider, die de HP Racing-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 met het startnummer 2 deelt met de Oostenrijker Hari Proczyk en de Duitsers Carsten Tilke en Reinhold Renger neemt één van de beste toerwagencoureurs ter wereld deze week deel aan de Hankook 12H ZANDVOORT.

Natuurlijk zijn vooral de Nederlandse rijders erop gebrand om voor eigen publiek goed voor de dag te komen. Onder hen bijvoorbeeld Peter Kox, die terugkeert met de Scuderia Praha-Ferrari, waarin hij vorig jaar tijdens de race op Zandvoort zo dicht bij de overwinning kwam, of WTCC-coureur Tom Coronel, die de GDL Racing-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 deelt met vader en zoon Ivo en Rik Breukers, en zo het enige volledig Nederlandse rijdersteam in de klasse A6 vormt. Een andere Nederlandse rijder in de klasse A6 is Christiaan Frankenhout, die net als afgelopen jaar deel uitmaakt van twee identieke rijdersteams in de beide Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s van het Zwitserse team Hofor Racing, samen met de Zwitsers Michael en Chantal Kroll en Roland Eggimann en de Duitser Kenneth Heyer. Andere teams in de klasse A6 zijn Car Collection Motorsport met twee Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s, Ram Racing met eveneens een vleugeldeur-sportwagen, Simpson Motorsport met een Audi R8 LMS en HB Racing Team Herberth, het winnende team van de Hankook 12H ITALY-MUGELLO van dit jaar, met een Porsche 997 GT3 R.

Ook in de Porsche-klasse, met niet minder dan negen ingeschreven auto’s van zeven teams, wordt een spannende strijd verwacht. De Nederlandse coureur Xavier Maassen, die met de Porsche van MRS GT Racing onder het startnummer 20 is ingeschreven, gaat een bijzonder druk weekeinde tegemoet, want direct na de race in Zandvoort vertrekt hij naar Le Mans om daar op zondag deel te nemen aan de officiële testdag ter voorbereiding op de 24-uursrace. In de SP2-klasse nemen twee silhouet-auto’s van MARC Cars Australia het op tegen het Franse team GC Automobile. In de SP3-klasse staan er vijf auto’s aan de start, met GT4-sportwagens van BMW, Ginetta, Aston Martin en Lotus, alsmede een Porsche 996 Cup-auto.

Naast de GT’s, silhouet-auto’s en 24H Specials zijn ook toerwagens in ruime mate aanwezig. In de klasse A5 zijn er vijf BMW’s ingeschreven. In de klasse A3T gaat één SEAT Leon Supercopa de strijd aan met twee Peugeot 208 GTi’s. De CUP1-klasse voor BMW M235i Racing Cup-auto’s bestaat uit vijf auto’s. In de klasse A2 staan er zes auto’s aan de start en er nemen ook drie toerwagens met dieselmotor deel aan de race.

De actie op de baan voor de Hankook 12H ZANDVOORT begint op vrijdag 29 mei 2015 met de vrije training van 12.20 tot 13.20 uur. De kwalificatie vindt plaats van 13.30 tot 14.40 uur, gevolgd door het eerste deel van de race van 16.00 tot 19.00 uur. Daarna zijn de zogeheten ‘interventie-regels’ van kracht. Het tweede deel van de race start op zaterdag 30 mei om 8.43 uur en eindigt om 17.45 uur. Uit de optelling van de beide delen ontstaat de totale duur van twaalf uren plus een ronde.

Als officiële titelsponsor en exclusieve bandenpartner levert Hankook opnieuw de banden voor alle deelnemers. BRM is de exclusieve partner voor de tijdwaarneming en stelt de trofeeën voor de prijsuitreiking ter beschikking. De LED-positie-displays van SPAA05 zijn te vinden in alle deelnemende auto’s in de wedstrijd. Partners Stand21, Speedcom en PMU Racing pads zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in het rennerskwartier van Circuit Park Zandvoort. Meer informatie over de Hankook 12H ZANDVOORT en de andere wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Creventic Press
   • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons