van der Horst

1812km Qatar: Na 4H wedstrijd: Porsche vooraan zowel bij de hypercars als GT’s

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Vier uur ver in de 1812km Qatar, de eerste manche van het World Endurance Championship, heeft Porsche de leiding in handen in beide klasses. De Penske Motorsport Porsche 963 #6 van Kévin Estre, André Lotterer en Laurens Vanthoor rijdt al enige tijd op kop van de wedstrijd. In de LMGT3 klasse is het de Manthey Pure Rxcing Porsche #92 die de leiding in handen heeft.
  • Dreamdrive
Peugeot TotalEnergies - Peugeot 9X8
Peugeot TotalEnergies - Peugeot 9X8
In het begin van de race kon de Peugeot 9X8 #93 even van de koppositie proeven na een uitgestelde pitstop, maar daarna nam de Porsche #6 de leiding over, een positie die de wagen nog steeds stevig in handen heeft na 4 uren wedstrijd. De Peugeot ligt el nog tweede terwijl de Hertz Team JOTA Porsche 963 #12 de top drie vervolledigd. Posities vier en vijf zijn voor respectievelijk de Ferrari 499P #83 en de Toyota GR010 #7.

Ook in LMGT3 vinden we een Porsche op kop, de Manthey Pure Rxcing Porsche #92 van Bachler, Malykhin en Sturm. De Porsche wordt gevolgd door beide AF Corse Ferrari’s. Pech voor Van Rompuy dan weer, de Corvette die van op de pole was gestart zocht na 2 uur en 42 minuten wedstrijd de pits op met problemen aan de versnellingsbak. De wagen werd ver teruggeslagen in het klassement.

Foto's: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zaterdag 2 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Qatar 1812 KM.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons