van der Horst

19 rijders en 5 merken vormen de DTM-grid van 2021

Timo Glock, BMW M6 GT3, ROWE Racing
Timo Glock, BMW M6 GT3, ROWE Racing
Op de voorlopige deelnemerslijst van de DTM voor 2021 staan ​​negentien rijders uit elf landen, waaronder racers met Formule 1-ervaring, voormalige DTM-kampioenen, GT3-toppers en aanstormende jonge talenten. Vijf verschillende merken - Audi, BMW, Mercedes en nieuwkomers Ferrari en McLaren - zijn vertegenwoordigd als merken door elf raceteams. In twee maanden tijd zal het 35e seizoen van de DTM van start gaan in Monza, Italië op 18 juni.
Alex Albon, Ferrari 488 GT3 Evo, Alpha Tauri AF Corse
Alex Albon, Ferrari 488 GT3 Evo, Alpha Tauri AF Corse
Alex Albon, Timo Glock en Christian Klien hebben allemaal Formule 1-ervaring. Terwijl de Duitse publiekslieveling Glock aan alle races zal deelnemen, heeft Albon ook dienst als test- en reserverijder voor Red Bull Racing in de F1 en zal de Thai slechts enkele DTM-races rijden voor Alpha Tauri AF Corse. Nieuw-Zeelander Nick Cassidy neemt het van Albon over tijdens de andere races. Cassidy won in november 2019 al de SUPER GT x DTM Dream Race op Fuji in Japan. Christian Klien zal drie manches racen met de McLaren 720S van JP Motorsport. Formule 2-rijders Liam Lawson (Red Bull AF Corse) en Arjun Maini (Mercedes-AMG Team GetSpeed) zullen ook deelnemen aan het ganse DTM-kampioenschap.

Mike Rockenfeller, Audi R8 LMS, ABT Sportsline
Mike Rockenfeller, Audi R8 LMS, ABT Sportsline
DTM-kampioenen Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport), Gary Paffet (Mercedes-AMG Team Mücke Motorsport) en Mike Rockenfeller (ABT Sportsline) gaan de strijd aan met elk zijn eigen merk. Wittmann blijft trouw aan BMW, terwijl Paffet terugkeert naar de klasse met Mercedes. Rockenfeller blijft in het Audi ABT Sportsline-team.

Vincent Abril, Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team HRT
Vincent Abril, Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team HRT
Bij hen voegen zich de regerend nummer twee Nico Müller (Team Rosberg) en de DTM-racewinnaars Lucas Auer (Mercedes-AMG Team WINWARD), Daniel Juncadella (Mercedes-AMG Team GruppeM Racing) en Sheldon van der Linde (ROWE Racing). Daarnaast zijn er veel ervaren en succesvolle GT3-sterren aanwezig zoals Kelvin van der Linde (ABT Sportsline), Maximilian Götz (Mercedes-AMG Team HRT), Vincent Abril (Mercedes-AMG Team HRT) en Philip Ellis (Mercedes-AMG Team WINWARD). Met Sophia Flörsch (ABT Sportsline) staat er voor het eerst sinds 2012 ook weer een vrouwelijke racer op de grid.

Terwijl Audi en BMW in recente jaren alleen in de DTM zaten, maakt Mercedes-AMG nu zijn comeback op de grid als een langdurige deelnemer. Debutanten Ferrari en McLaren zullen proberen de Duitse merken het vuur aan de schenen te leggen.
 
De eerste officiële testdagen van vorige week in Hockenheim, gaven een veelbelovende kijk op het 2021-seizoen. Teams en racers zullen van 4 tot 6 mei weer samenkomen voor een nieuwe officiële DTM-test op de DEKRA Lausitzring.

Foto's: DTMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 16 april 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons