van der Horst

2 X 6 Uur van Mettet: Kan BNLL bevestigen in 2CV Racing Cup

Drie weken na de geslaagde start van de 2CV Racing Cup 2021 met de 1000 Km van Zolder, beginnen de eendjes aan een langverwachte dubbele afspraak in het weekend van 17 en 18 april. Op het circuit Jules Tacheny in Mettet staan er uiteindelijk twee manches van 6 uur op het programma. En gezien de veldslag die we meemaakten in de bossen van Limburg, mogen we ons aan het beste van het beste verwachten in deze twee onderscheiden manches die een bijhorende verdeling van de punten zullen brengen…
  • St. Paul
Mogen we er u nog even aan herinneren dat, ook al pakte de #42 BNLL 1 de zege in Zolder, het werkelijk maar heel weinig scheelde. Het was inderdaad met een kapotte ophanging en in slechte staat dat de blauwe bolide over de eindstreep kwam. Maar desondanks was het toch opnieuw de strategie van het team die het verschil maakte. Op Mettet hebben Mathieu Devos, Clément Nopère en Michael Jassogne veel zin in om deze winst te verdubbelen, of zelfs te verdrievoudigen! De kansen van het BNLL team zullen eveneens worden verdedigd door de #65 BNLL 2, waar Claude, Bernard en Michel Crespin het stuur delen, vergezeld door Yves De Kelper. Het is een bolide die al eindigde aan de voet van het podium in Zolder. Dat belooft dus…
 
Tegenover deze BNLL armada staan uiteraard de troepen van JMCE Racing, het team van de familie Licops. Die zetten opnieuw de #1 JMCE 1 in voor Léonard Licops en Maxime Bertho, en de #10 JMCE 10 voor Etienne Licops en Patrice Lacroix. Hoe snel deze bolides zijn, toonden ze al tijdens de openingsmanche.
 
De laureaat van de enige wedstrijd van de 2CV Racing Cup die werd gehouden in 2020, de #17 MCC Team Seventeen Hafa, liet opnieuw van zich horen in Zolder. De Brit Alec Graham en de Fransman Christian Tigeleer vochten zich spectaculair naar voren en eindigden op de kleinste trede van het eindpodium. Deze keer zullen ze vergezeld worden van nog een andere Fransman, Sébastien Lagorce, en hebben ze de bedoeling vanaf de kwalificaties al te schitteren.
 
Nadat ze drie weken geleden enkele mooie ereplaatsen haalden, azen de #3 Mickey Racing van Michael Berben, Philippe Marquet en Dominique Speleers, de #33 FKR M1 van Mehdi-Rik Bouchereau, Lino Pecoraro en Laurent Bressan, en de #129 Classico van Robert Van Gysegem, Christophe Hooreman en Serge Istas, op een beker in Mettet. Ze zullen de inzet van het spel nog verhogen.
 
En dan is er nog de formatie The Golden Horse, van de familie Blaise. Die haalden dan wel mooi de eerste startrij van de startgrid in Zolder, maar het vervolg bleek iets problematischer. Op een uitgesproken technische omloop, zullen de #14 The Golden Horse met André Blaise, Jean-Claude Kauffman en Jean-Marc Louys, en de #16 The Golden Horse 2 met Jean-Pierre Blaise, Gérard Schmidt en Sébastien Piette, vooral trachten de trend te keren en aan te tonen dat ze snelheid en betrouwbaarheid kunnen rijmen. Dat zal ook het geval zijn voor de #55 AG Racing Box 55 van Gérard et Christopher Abrahams, bijgestaan door Jerry Houben. Zij kenden ook al hun pech in Limburg.
 
De wedstrijd op zaterdag zal ook de #23 Les Boubous by Kimy Racing zien met aan het stuur Claude en Kim Boulange.
 
Tenslotte is er nog de terugkeer van twee “deux-chevaux” in de categorie ‘Classique’, met de #13 Méhari 2CV Passion Racing Team van de Fransen Samuel Chenier, Olivier Huez en Stéphane Vassard, en de #98 Rétro Racing Team van Geert Van de Velde, Jurgen Van den Brande en Lars Arys. Er ligt dus een nieuw Frans-Belgisch duel in het verschiet voor de aanhangers van de bolides die het dichtste bij de oorspronkelijke seriewagens aanleunen.
 
Na tweemaal 90 minuten kwalificatie gaat de eerste race op Mettet van start op zaterdag om 15u00. De aankomst is voorzien om 21u00. De tweede manche staat op het programma op zondag, tussen 11u00 en 17u00. Blijft er alleen nog maar…

2CV Racing Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 14 april 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons