van der Horst

2 X 6 Uur van Mettet: Veel schoon volk aan de start van de C1 Racing Cup

Aanvankelijk was er voorzien dat de C1 Racing Cup, die maar blijft groeien in populariteit, voor het eerst een eigen, exclusief voorbehouden wedstrijd van 24 uur zou krijgen op het circuit Jules Tacheny in Mettet. Omwille van verschillende goede redenen, herzagen de verantwoordelijken van deze zeer democratische merkencup hun plannen. Diverse complicaties, gelinkt aan de situatie op vlak van de gezondheidszorg, en de wens van de teams om een kortere wedstrijd te rijden op dit technische circuit bij uitstek, leidden tot een grondige herziening van het programma. Uiteindelijk zullen er twee wedstrijden van zes uur worden georganiseerd, volgende zaterdag en zondag. Er wordt samen gereden met de 2 PK’s zoals gewoonlijk. Dat geeft ons een startveld van een veertigtal voertuigen waaronder 28 C1, inclusief de ‘Guest’ klasse.
  • Heinz Performance
En het moge gezegd: er zal heel wat schoon volk aan de start staan! Talrijk zijn immers de rijders die gewoonlijk schitteren in andere categorieën, en zich nu hebben voorgenomen om een maximum aan plezier te beleven op deze omloop in het land van Samber en Maas. Oordeelt u zelf maar. Bij de gekende deelnemers aan de C1 Racing Cup voegen zich nu jongens als de duizendpoot Julien Collette, rijders uit de Hundred Series by BGDC als Gael Frère, François Jeukenne, Rogier Van Kuyk, Jef Van Mechelen en Hervé Deger, de algemeen-directeur van RACB Sport Xavier Schene (inderdaad!), de ‘international’ David Dermont, de rallyman Manu Canal-Roblès, en ook, last but not least, Cédric Bollen, de afgelopen jaren toch een van de referenties van de  Fun Cup…

Maar hoedanook zullen zij zich de kuiten moeten smeren om beter te doen dan de teams die al perfect op elkaar zijn ingespeeld na de openingswedstrijd, de 1000 Km van Zolder. In die wedstrijd haalde de #233 KMD 233 van de charmante en snelle Chloé Van Hove, bijgestaan door José Close en Eric Van Bael, een indrukwekkende overwinning. In hun kielzog was er de #228 Gaban Motorsport 1 van Andy Gaban (de zoon van Pascal), Maxime en Lancelot Alsteens, die geen duimbreed toegaven. Hun doel wordt om een plaatsje te klimmen in het algemene klassement in de twee treffens op Mettet. Dat belooft dus…

De openingsmanche in Zolder liet ook aan andere teams toe om zich in de kijker te rijden. Zo zagen we een heel mooie plaats op het eindpodium van de #269 van Philippe Les, Steve Roskam en Didier Haufmann, die zullen doorgaan op hun elan. Dat zal ook het geval zijn voor de #257 Mecaperformance met Olivier Fontana, Romain Demeyer en Christophe Cagnina, en eveneens voor de #259 GPC Motorsport van Pieter Ooms en Sylvester Van Herzele, die in Limburg ook al de mooie ereplaatsen aan elkaar regen. Zij willen hun klim in het klassement graag voortzetten.

De #232 Neo Speed by Kimy Racing, die was wat bedeesder dan we gewoon zijn, maar wedden dat Laurent Do en Massimo Petralia ervoor zullen zorgen dat we hen niet vergeten op het circuit Jules Tacheny.

Tegenover deze teams, wiens potentieel overduidelijk werd aangetoond, staan er een aantal uitgelezen outsiders met de #123 KMD 123 van Pierre Mourialme, Pit Rassel, Nicolas Jenet en Evelyne François, de #218 Damo Racing van David Moerenhout, Nico Gallina en een zekere Michael Leenders, de #225 Fléron Automobiles van Olivier Renaud, Sylvain Priarolo, Emmanuel Rigo en Julien Collette, de #231 Gaban Motorsport 2 van Dimitri Sanders, Kevin Vannerom, Kenneth De Maeyer (samedi) en de voormalige wereldkampioen Groep N in de rally Pascal Gaban (zondag), de #251 FloRacing van Didier Flohimont, Bernard Pirlet, Didier Pirlet en Loïc Dethier, de #254 United Motorsport Company van Jef Van Mechelen, Rogier Van Kuyk, Mathias Ronzani, Maarten Perdieus en Benjamin Mertens, de #262 HD Racing van Robin Dries en Samuel Hilgers, de #264 Neo Speed by Kimy Racing 2 van Christophe Devis en Thierry Le Leu, de #265 Oeste Kart van de snelle Tristan Foldesi en zijn kompanen Arno Bernaert, Maarten Bijnens en Calvin De Groot, de #270 CGS Green Energy van Olivier Bry, Steve Hooreman, David Dermont en Marc De Well, de #277 Club Automobile Francorchamps van Olivier Palmaers en Cédric Bollen, of nog, de #280 Solutions d’Eau van François Jeukenne, Hervé Deger en Manu Canal-Roblès!

De lijst is verre van volledig… en, dat hebt u allang begrepen, het zal zowel zaterdag als zondag aan verrassingen niet ontbreken op het circuit Jules Tacheny in Mettet. De omloop is op het lijf geschreven van de kleine C1 racewagentjes met een beperkter vermogen,

De start voor de twee wedstrijden van zes uur wordt gegeven om 15u00 op zaterdag en om 11u00 op zondag, En wie een pronostiek wil opzetten met de namen van de laureaten, die zal van goede huize moeten komen,,. U mag nu inzetten!

C1 Racing CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 14 april 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons