van der Horst

24H Dubai: geslaagd debuut levert Team WRT tweede zege op

Podium 2023 Hankook 24H Dubai
Podium 2023 Hankook 24H Dubai
Team WRT heeft voor de tweede keer op rij de 24 Hours of Dubai gewonnen. Mohamed Saud Fahad Al Saud, Diego Menchaca, Jean-Baptiste Simmenauer, Jens Klingmann en Dries Vanthoor lagen constant vooraan en trokken de winst naar zich toe in de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Herberth Motorsport eindigde met de Porsche als tweede, terwijl de tweede Team WRT BMW het podium vervolledigde.
  • LTF
Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Al sinds halfweg de race vochten de BMW van Team WRT en de Porsche van Herberth Motorsport het onder elkaar uit voor de leiding. Aanvankelijk leek het Duitse team de beste papieren te hebben, maar een sterke stint van Vanthoor en een late stop voor brandstof zorgden ervoor dat Ralf Bohn, Daniel Allemann, Alfred en Rober Renauer tevreden moesten zijn met de tweede plek. De top drie werd vervolledigd door de tweede wagen van Team WRT bestuurd door Valentino Rossi, Sean Gelael, Max Hesse en Maxime Martin. Hiermee behalen Team WRT en Dries Vanthoor hun tweede winst op rij, terwijl het de eerste is voor BMW sinds 2011.

De Grove Racing Porsche eindigde als vierde, terwijl de Haas RT Audi met Maxime Soulet, Frédéric Vervisch, Mathieu Detry, Olivier Bertels en Benjamin Mazatis na een degelijke race de top vijf afsloot. Tom Boonen mocht ook op het podium, hetzij bij de Am's. De Kempenaar eindigde in de Saalocin by Kox Racing Porsche als 21ste algemeen en tweede in de klasse. Net achter hem eindigden Nico Verdonck en Rodrigue Gillion als 22ste. Nochtans lag de MRS GT-RACING Porsche als vierde in de 992 AM-klasse bij het aansnijden van het laatste uur, maar uiteindelijk besloot de Porscher de race in de pits nadat de wagen stilviel op de baan en zo alsnog als vijfde in klasse werd geklasseerd. Nog in dezelfde klasse moest Speedlover terugvechten na problemen, maar Simon Belcaen, Steven Palette, Philippe Wils en Chris Maes eindigden nog negende.

AC Motorsport - Audi RS3 LMS
AC Motorsport - Audi RS3 LMS
Wie nog op het hoogste podiumtrapje mocht staan was Sam Dejonghe. Samen met Stéphane Perrin, Yannick Mettler en Miklas Born eindigde hij met de AC Motorsport Audi bovenaan in hun klasse, nadat zij de TCR-klasse domineerden. Aan de meet hadden zij maar liefst 40 ronden voorsprong op de eerstvolgende wagen. Tot slot verging het de tweede wagen van AC Motorsport iets minder, maar die eindigde toch nog als vijfde in klasse.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 15 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons