van der Horst

2018 is nog niet eens halverwege maar Ferrari is al uitverkocht

Ferrari 488 Spider
Ferrari 488 Spider
De Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari meldt dat het dit jaar geen enkele bolide meer in aanbieding heeft. De supercars uit Maranello zijn zo gewild dat de gehele voorziene productie voor 2018 al uitverkocht is. Sommige van de recent verkochte wagens kunnen zelfs niet eerder dan in 2019 gebouwd worden.

Ferrari GTC4 Lusso
Ferrari GTC4 Lusso
Tijdens een conferentie met als onderwerp de financiële resultaten van Ferrari maakte Sergio Marchionne, CEO van Ferrari, het nieuws aan Bloomberg.com bekend. “We hebben nog een paar Ferrari GTC 4 Lusso modellen op voorraad, maar voor bestellingen van de andere types is het wachten tot volgend jaar. Sommige van de nu verkochte wagens staan al op de productieplanning voor 2019”, aldus Marchionne.

Ferrari California T "Francorchamps edition"
Ferrari California T "Francorchamps edition"
Het merk Ferrari, bekend om de scharlaken rode kleur, zit dus overduidelijk in de lift. In de eerste drie maanden van 2018 heeft Ferrari 2.128 bolides afgeleverd, al 125 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst steeg met 13 procent naar 272 miljoen euro. De totale omzet kwam uit op 831 miljoen euro. Om de exclusiviteit te garanderen, en om bepaalde emissieregels te omzeilen kiest de Italiaanse Formule 1-constructeur ervoor om minder dan 10.000 bolides per jaar te produceren. Overigens werkt Ferrari ook aan een SUV en zit het verder ook in een testfase met een hybride versie. De Italianen hebben nog geen plannen om voor 2022 met een volledig elektrische Ferrari op de proppen te komen, vertelde Sergio Marchionne in een recent interview met Bloomberg Television.

Foto's: Niels Vaeck, Hans Van Onsem & Ronald Janssens




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Varia op vrijdag 11 mei 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons