van der Horst

2020 Jubileumjaar Supercar Challenge powered by Hankook

Supercar Challenge powered by Hankook
Supercar Challenge powered by Hankook
Al sinds 2001 neemt de Supercar Challenge powered by Hankook een geheel eigen positie in op de internationale autosport kalender. Het 20-jarig jubileum van V-Max Racing Management in 2020 wordt op 4 en 5 april opgeluisterd met een fantastische seizoensopener op het geheel vernieuwde Formule 1 circuit van Zandvoort. Met de twee unieke kombochten worden de Voorjaarsraces voor de Supercar Challenge coureurs een geheel nieuwe ervaring. Niet vreemd dus dat de inschrijvingen in rap tempo binnenstromen. Met een maximum van 40 deelnemers is het voor geïnteresseerden zaak snel een inschrijfformulier op te vragen!
  • Dreamdrive
GT&Prototype Challenge powered by Hankook
Stienes Longin - Krafft Norma M20 FC
Stienes Longin - Krafft Norma M20 FC
Afgelopen seizoen reden de auto's van de GT&Prototype Challenge tijdens de V-Max Racing evenementen vaak in aparte races. Komend seizoen zullen zij hun races samen rijden met de auto's van de Supercar Challenge, met uitzondering van de Finaleraces op TT Circuit Assen. Ook tijdens de Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort rijdt de GT&Prototype Challenge nog niet mee. Gezien het beperkte aantal startplekken is daarvoor helaas geen plaats. De zes andere evenementen staan de fraaie GT's en Prototypes gelukkig wel op het programma.
 
Deelnemerslijst groeit snel
De deelnemerslijst aan zowel de Supercar Challenge als de GT&Prototype Challenge groeit snel. De meeste rijders die in 2019 reden staan te trappelen om weer achter het stuur plaats te nemen. Sommigen met een andere auto en in een andere divisie, anderen zijn gebrand om dit jaar wel de titel in hun divisie binnen te slepen. Wie nog niet heeft ingeschreven moet snel zijn, een deelname- formulier kan worden opgevraagd bij Renata Aartsen.
 
Nieuwe ervaring
Supercar Challenge powered by Hankook
Supercar Challenge powered by Hankook
Al sinds de start van de serie in 2001 organiseren Dick van Elk en zijn V-Max Racing-team geheel onafhankelijk autoraces tijdens A-evenementen. Komend seizoen start dus de 20e editie en dat jubileum wordt gevierd tijdens de Voorjaarsraces op het compleet vernieuwde Circuit Zandvoort. Zoals elke autosportliefhebber weet wordt dit met ondermeer twee kombochten voor de rijders een geheel nieuwe ervaring. Alle data die de laatste jaren vergaard zijn is nutteloos, want verbreding van de baan op enkele punten, nieuw asfalt en met name de banking in de Hugenholtz- en de Arie Luyendijkbocht zullen er voor zorgen dat alles anders wordt. De rijders popelen om het nieuwe circuit te leren kennen en dat is te merken aan de inschrijvingen voor de Voorjaarsraces. Uiteraard krijgen rijders die inschrijven voor het gehele seizoen hierbij voorrang, rijders die alleen dit evenement willen meedoen moeten afwachten of er voldoende plek op de grid is.

Divisies
Supercar Challenge powered by Hankook
Supercar Challenge powered by Hankook
In de Supercar Challenge wordt gereden met wagens van diverse merken en met verschillende motorvermogens binnen een doordacht technisch en sportief reglement. De indeling blijft vrijwel gelijk aan die van afgelopen seizoen, alleen de Supersport 1 divisie wordt wat terug gedraaid naar het niveau van de standaard TCR wagens als benchmark. De verhoudingen per divisie zijn: GT (+ 3.4 kilo per PK), Supersport 1 (+ 4.1 kilo per PK), Supersport 2 (+ 4.8 kilo per PK) en Sport Divisie (+ 5.6 kilo per PK). Deze indeling is gemaakt op basis van de verhouding tussen het lege wagengewicht met rijder en het motorvermogen aan de wielen en wordt gecontroleerd met een Powerlog systeem.
 
Powered by Hankook
Hankook is opnieuw de vaste bandenleverancier van de Supercar Challenge. De service wordt uitgevoerd door Racetyres uit Zandvoort onder leiding van Jan Paul en Danny van Dongen.
 
Testdag 26 maart nieuwe F1 circuit van Zandvoort
V-Max Racing Management organiseert op donderdag 26 maart een testdag op het nieuwe F1 circuit van Zandvoort voor alle Hankook raceseries die zij organiseren, dus naast de Supercar Challenge natuurlijk ook de Ford Fiesta Sprint Cup en de Mazda MX-5 Cup. Daarmee krijgen alle rijders volop de gelegenheid de nieuwe baan te verkennen. Meer info over de testdag wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
 
Televisie
Jaarlijks kijken gemiddeld twee miljoen mensen naar de TV-uitzendingen van Supercar Challenge powered by Hankook. Gedurende het raceseizoen worden er tussen april en oktober in het weekend uitgebreide programma's uitgezonden op RTL7. Voor de Belgische fans zijn de programma's te zien via Telenet en Proximus in geheel Vlaanderen en natuurlijk via het eigen Youtube kanaal.
 
Internet en social media
Naast op TV is de Supercar Challenge ook te volgen via de website www.supercarchallenge.nl, Facebook,
Instagram en het eigen YouTube-kanaal supercarchallengetv 

Kalender Supercar Challenge 2020
26 maart  - Testdag* - Circuit Zandvoort
4 - 5 april - Voorjaarsraces* - Circuit Zandvoort
22 - 24 mei - Magny Cours Cups - Circuit Magny Cours (F)
19 - 21 juni - Spa Euro Races - Circuit Spa Francorchamps (B)
10 - 12 juli - Zolder Superprix* - Circuit Zolder (B)
7 - 9 augustus - Gamma Racing Day - TT Circuit Assen
2 - 4 oktober - Spa Racing Festival - Circuit Spa Francorchamps (B)   
16 -18 oktober - Hankook Finale Races* - TT Circuit Assen
* Door V-Max zelf georganiseerde evenementen.

V-Max Racing Management
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 22 januari 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons