van der Horst

21 deelnemers voor Blancpain Sprint Series in 2015

Zandvoort: De races in beeld gebracht
Waar de Blancpain Endurance Series kunnen rekenen op een startgrid van meer dan 50 wagens, doet ook SRO's internationale sprintkampioenschap het voortreffelijk, met meer dan 20 deelnemers ingeschreven voor het ganse seizoen. Van Belgische zijde is er overigens een zeer grote inbreng, met quasi 20% van de vaste deelnemers in het veld op conto van Belgian Audi Club Team WRT. Via losse inschrijvingen wil SRO het deelnemersaantal overigens elke wedstrijd nog opkrikken; een overzicht van de actuelen.
Zandvoort: De races in beeld gebracht
WRT is titelverdediger en steekt zijn ambities met vier ingeschreven Audi's niet onder stoelen of banken. Audi heeft bovendien met één exemplaar van Phoenix Racing en twee onder de vlag van het Tsjechische I.S.R. Racing nog enkele extra ijzers in het vuur. 33% van de vast ingeschreven deelnemers vertrouwt op de Audi R8 dit seizoen en dat is zonder de komst van de nieuwe R8 gerekend...

Zandvoort: De races in beeld gebracht
Er is evenwel ook variatie in Blancpain Sprint met negen merken op de deelnemerslijst. MRS GT (Nissan) en Bentley (HTP) mikken eveneens op de titel, terwijl ook BMW Team Brasil (2 BMW's Z4) en Reiter Engineering (met twee Lamborghini Gallardo's R-EX) niet kansloos zijn voor een zege. Verder treedt ook GT Russian Team aan met twee Mercedes SLS AMG's, terwijl Fortec het bij één exemplaar van de Duitse bolide houdt. Fach Auto Tech zet als enige een Porsche 997 GT3-R in, terwijl Attempo Racing volgens SRO's deelnemerslijst twee "oude" McLaren MP4-12C ingeschreven heeft en ook Rinaldi Racing present tekent, uiteraard met Ferrari.

--- Deelnemerslijst Blancpain Sprint Series 2015 (pdf) ---

De Blancpain Sprint Series staan ook dit jaar weer op de kalender bij Circuit Zolder. Reeds op vijf, zes en zeven juni zien we de heren piloten aan het werk in Limburg, met daarnaast de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux als voorprogramma. Twee maanden eerder, op vier, vijf en zes april, wordt het seizoen traditioneel op gang getrapt met de Coupes de Pâques te Nogaro in Frankrijk.

Lees ook: 56 full season deelnemers voor Blancpain Endurance Series 2015

Foto's: Vincent Wouters



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons