van der Horst

22 deelnemers waaronder één Belg voor de TCR Europe

Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Dit weekend vindt op de Slovakia Ring de eerste manche van de TCR Europe plaats. De inschrijvingslijst voor de openingsmanche telt 22 wagens. Daaronder drie Audi’s ingezet door het Belgische Comtoyou Racing waarvan één bestuurd wordt door onze landgenoot Nicolas Baert.
  • STX Motorhomes
Mehdi Bennani & Sami Taoufik - Sébastien Loeb Racing
Mehdi Bennani & Sami Taoufik - Sébastien Loeb Racing
Nicolas Baert behaalde vorig jaar de rookie-titel en mikt nu op de titel algemeen. De Belg krijgt bij Comtoyou Racing Tom Coronel en Dušan Borkovič naast zich. Regerend kampioen Mehdi Bennani keert ook terug, maar wisselde van team en komt nu uit voor Sébastien Loeb Racing dat niet minder dan vier nieuwe Hyundai’s Elantra N TCR inzet. Sami Taoufik, Niels Langeveld en Felice Jelmini zijn de overige rijders van het Franse team. Kampioen in 2018 Mikel Azcona doet het met een CUPRA León van Volcano Motorsport net als Evgenii Leonov.

Brutal Fish Racing houdt het bij drie Honda Civics Type-R voor Martin Ryba, Isidro Callejas en Jack Young. Mat’o Homola en Jáchym Galáš komen uit op een Hyundai i30 N van Janík Motorsport. Team Clairet Sport zakt af naar Hongarije met niet minder dan vier wagens, twee CUPRA’s voor Gilles Colombani en Sylvain Pussier en twee Peugeots 308 TCR voor Teddy en Jimmy Clairet. Verder zijn er nog de PSS Racing Hondas voor Viktor Davidovski en Franco Girolami, Klim Gavrilov (VRC-Team Audi RS 3 LMS) en Dániel Nagy (Zengő Motorsport CUPRA Leon).

Foto's: TCR Europe
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op donderdag 6 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakiaring.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons