van der Horst

22 wagens aan de start van negende ADAC GT Masters seizoen

Start Race 2 ADAC GT Masters Lausitzring
Start Race 2 ADAC GT Masters Lausitzring
Het ADAC GT Masters kampioenschap staat aan de vooravond van zijn negende seizoen, dat dit weekend naar goede gewoonte van start gaat op het circuit van Oschersleben. Ondanks de uitstekende reputatie en dito TV-coverage van kampioenschap, blijven de deelnemersaantallen verder dalen, met momenteel 22 startnummers op de deelnemerslijst voor de seizoensopener. Acht verschillende bolides verschijnen aan de start; Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Chevrolet (Corvette en Camaro), Nissan en Bentley. De Continental GT3 is daarbij de grote nieuwkomer en in handen van HTP is het uitkijken hoe ver de Britse GT’s het zullen schoppen, met Jeroen Bleekemolen/Luca Stolz en Fabian Hamprecht/Clemens Schmid als rijdersparen.
  • Dreamdrive
Prosperia C. Abt Racing
Prosperia C. Abt Racing
Titelverdedigers Prosperia C. Abt Racing tekenen opnieuw present met drie Audi R8 LMS ultra’s, al is het de vraag of men dit seizoen dezelfde resultaten zal kunnen boeken. Met Kelvin van der Linde/Stefan Wackerbauer, Nicki Thiim/Jordan Lee Pepper en Christer Joens/Andreas Weishaupt lijkt men immers niet over een uitzonderlijk rijderscorps te beschikken. De Corvette Z06.R GT3 mag dan wel de oudste wagen op de grid zijn, de door Callaway ontwikkelde bolide is nog steeds de meest succesvolle wagen in het kampioenschap met 23 overwinningen. Met Daniel Keilwitz en Andreas Wirth heeft men wederom een potent duo in huis.

Team Schübert - BMW Z4 GT3
Team Schübert - BMW Z4 GT3
Team Schübert komt met een te duchten pakket aan de start, met Claudia Hürtgen/Uwe Alzen en Jens Klingmann/Dominik Baumann beschikt het team over ervaring en jong talent. Opmerkelijk is echter dat men beide eigenschappen gescheiden houdt op de twee BMW Z4 GT3’s. Mercedes wordt vertegenwoordigd door Zakspeed (Luca Ludwig/Sebastian Asch) en HP Racing (Hari Proczyk/Andreas Simonsen) en heeft daarmee twee degelijke ijzers in het vuur. 

MRS GT Racing - Nissan GT-R LM Nismo GT3
MRS GT Racing - Nissan GT-R LM Nismo GT3
MRS GT Racing zet twee 2015-spec Nissan GT-R Nismo GT3’s in dit seizoen en kan met GT Academy laureaten Florian Strauss/Marc Gassner best wel eens enkele mooie resultaten boeken. Bij Schütz Motorsport is het uitkijken naar wie de teamgenoot wordt van Christian Engelhart op de gele Porsche 997 GT3-R, waarmee Jaap van Lagen vorig jaar nog vice kampioen wist te worden. Last but not least is de brute SaReNi/Reiter Camaro GT3, een wagen die bij het publiek steevast in de smaak valt… en met Oliver Gavin en Tomas Enge misschien wel eens voor het kampioenschap zou kunnen meestrijden.

--- DEELNEMERSLIJST ADAC GT MASTERS OSCHERSLEBEN ---

Foto's: ADAC & AbtDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op donderdag 23 april 2015.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons