van der Horst

24 GT3's op deelnemerslijst FIA GT World Cup Macau

Macau GT Cup
Macau GT Cup
Er staan momenteel 24 wagens op de deelnemerslijst voor de tweede editie van de FIA GT World Cup in de straten van Macau eind november. In tegenstelling tot vorig jaar staan er ditmaal echter maar vier in plaats van vijf constructeurs officieel ingeschreven. Het veld wordt aangevoerd door de winnaar van vorig jaar, Maro Engel, die opnieuw Renger Van Der Zande als teamgenoot krijgt in het fabrieksteam van Mercedes-AMG. Van Belgische zijde is er de inbreng van Laurens Vanthoor en WRT.
WRT kreeg van Audi Sport de opdracht om niet één maar beide fabriekswagens te runnen, met Eduardo Mortara als tweede piloot naast Laurens Vanthoor. Phoenix Racing staat ook op de deelnemerslijst, maar vooralsnog zonder piloot. Voorts zet Porsche dit jaar zwaar in, Manthey Racing zet namelijk twee 991 GT3 R's in voor Kevin Estre en Earl Bamber. Nieuw is de aanwezigheid van Lamborghini, dat via FFF Racing Team twee Huracán GT3's aan de start brengt voor fabrieksrijder Mirko Bortolotti en lokale held Andre Couto.

Opmerkelijk is dat BMW zich niet inschreef als constructeur, maar ROWE Racing wel een BMW M6 GT3 inzet voor Nicky Catsburg. Voorts zorgen een prive ingeschreven Nissan GT-R Nismo GT3 en Bentley Continental GT3 voor de nodige variatie. 

--- DEELNEMERSLIJST FIA GT WORLD CUP MACAU 2016 (PDF) ---

Foto: CGPM/Macau



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 6 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons