van der Horst

24H Spa: Maassen en Guven snelste in de kwalificaties

Xavier Maassen - DVB Racing
Xavier Maassen - DVB Racing
In de kwalificatie vrijdagmiddag werden de startposities voor de twee races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in het kader van de 24 Hours of Spa bepaald. In het eerste gedeelte dat bepalend was voor de startopstelling van race 1, ging de snelste tijd naar Xavier Maassen (DVB Racing) met een ronde in 2:23.913. Puntenleider Ayahancan Guven (Attempto Racing) pakte dan weer de pole voor de tweede race, zijn tijd was 2:23.683.
  • Hamofa Performance
In de eerste kwalificatie ging de tweede tijd naar Guven, daarna volgden Max van Splunteren (GP Elite) en de twee Belgium Racing rijders Glenn Van Parijs en Dylan Derdaele. In de tweede kwalificatie werd de top twee omgedraaid met Guven voor Maassen, ook voor de overige plaatsen in de top vijf vonden we dezelfde rijders terug als in de eerste kwalificatiesessie maar ditmaal gingen de Belgium Racing rijders Van Parijs en Derdaele vooraf aan van Splunteren. De eerste race volgt later op de dag, zaterdagmorgen wordt dan race 2 verreden.    

Foto: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 27 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons