24H Spa: Maassen wint na tijdstraf Güven

Ayahancan Güven
Ayahancan Güven (Attempto Racing) kwam als eerste over de finishlijn bij de eerste race voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, maar de Turkse rijder werd bedacht met een tijdstraf van vijf seconden voor het overschrijden van de track limits en duikelde zo naar de vierde plaats. Xavier Maassen (DVB Racing) kreeg zo de zege in de schoot geworpen al had hij zijn handen vol met het afhouden van Max van Splunteren (GP Elite).
Didier Van Dalen - Porsche Kronos Centre
Derde en beste Belg werd Didier Van Dalen (Kronos Porsche Centre). De race werd gekenmerkt door de vele klapbanden ten gevolge van de hoge temperaturen waarmee meerdere concurrenten te kampen kregen. Onder hen ook de twee Belgium Racing rijders Glenn Van Parijs en Dylan Derdaele die zo een mogelijke podiumplaats aan hun neus zagen voorbij gaan. De race kende op het einde nog een neutralisatie na een sortie van Daan van Kuijk (GP Elite), waarna de wedstrijd voor nog een ronde werd vrijgeven.

Jürgen Van Hover - Speed Lover
Vijfde na een mooie inhaalrace werd Jürgen Van Hover (Speed Lover) nadat hij door problemen bij de kwalificatie helemaal achteraan moest starten. Roger Grouwels (Race Art) tikte aan als zesde, hij ging Berkay Besler (Toksport WRT), Sandra van der Sloot (Squadra Aragosta), Pierre Piron (Kronos Porsche Centre) en Menno van de Grijsaarde (GP Elite) vooraf.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 28 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.