van der Horst

24H Spa: Team WRT Audi #1 topt prekwalificatie - drie Belgen in top drie

Audi Sport Team WRT -  Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Met de Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS #1, de Audi Sport Team Saintéloc Audi R8 LMS #25 en de Küs Team 75 Bernhard Porsche 911 GT3 R op de drie eerste plaatsen na de één uur durende prekwalificatie wordt de voorlopige top drie ingenomen door wagens met een Belg in de rijdersbezetting, respectievelijk Dries Vanthoor, Frédéric Vervisch en Laurens Vanthoor. Ook de Aston Martin van Maxime Martin was even bovenaan de tabellen terug te vinden maar de wagen zakte uiteindelijk terug naar de zesde plaats.
Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS
Net voor de start van de prekwalificatie begon het op Spa-Francorchamps licht te regenen maar al snel verdween de nattigheid en de sessie kon probleemloos van start gaan op een droge piste. Het werd een rustige prekwalificatie met heel weinig incidenten. Enkel met nog twee minuten op de klok viel de Lamborghini #18 met Juan Perez stil op de piste net voor de Busstop-chicane, waarop de wedstrijddirectie besloot om de sessie vroegtijdig af te vlaggen.

Küs Team 75 Bernhard - Porsche 911 GT3 R
Küs Team 75 Bernhard - Porsche 911 GT3 R
Vroeg in de prekwalificatie wisselde de koppositie nog regelmatig van eigenaar tot Marvin Kirchhöfer op de R-Motorsport Aston Martin een 2:20.254 neerzette en daarmee een eerste serieuze poging deed om de voorlopige besttijd in handen te krijgen. Maar dat was niet naar de zin van Christopher Haase die kort daarop een 2:19.939 liet noteren op de Team Saintéloc Audi #25. Maar daarmee was de strijd nog niet gestreden want met nog vijf minuten op de klok dook Alex Riberas (WRT Audi #1) onder de tijd van de Duitser met een ronde in 2:19.758. Achter de top drie zien we met de vierde tijd de Manthey-Racing Porsche 911 GT3 R #911 (Werner/Makowiecki/Dumas) en met de vijfde tijd de GRT Grasser Racing Team Lamborghini #63 (Bortolotti/Caldarelli/Engelhart).

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op donderdag 26 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons