van der Horst

24H Le Mans: NEWSFLASH: Mark Webber verliest alle snelheid op 2H van einde

Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Net bij klokslag 2 uur van de finish rijdt de Porsche 919 Hybrid met Mark Webber aan het stuur traag rond over het circuit. Webber, op dat ogenblik 2e in de race, klaagt over de boordradio over een hoge olietemperatuur en een gebrek aan aandrijfkracht. Puur op de elektrische aandrijving tracht de 919 Hybrid nu de box te bereiken. De Porsche lag tot voor dit probleem op podiumkoers, maar nu lijkt een dubbel voor Audi opnieuw in de maak.

Update 13:05

De Porsche heeft de pits bereikt en wordt achteruit de box in geduwd.

Update 13:15

De Audi #1 van Di Grassi/Gené/Kristensen heeft de tweede plaats overgenomen en ook Toyota zit momenteel slechts op enkele ronden van het podium.

Update 13:20

Het lijkt einde verhaal voor de Porsche #20. Mark Webber is uit de wagen gestapt en de mechaniekers lijken hun materiaal op te ruimen.

Update 13:25

De Toyota met Anthony Davidson heeft de derde plaats overgenomen, terwijl Mark Webber bevestigt dat de wedstrijd ten einde is voor zijn Porsche volgend op een motorprobleem. "Ongelooflijk wat Porsche hier gepresteerd heeft bij zijn eerste deelname. Iedereen kan fier zijn, dit zou nooit een eenvoudige opdracht worden."

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op zondag 15 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons