van der Horst

24H Le Mans: NEWSFLASH: Regenbui zorgt voor crash tussen Audi #3 en Toyota #8 (+ Video)

Safety Car in Le Mans
Safety Car in Le Mans
Een hevige regenbui trok na net geen anderhalf uur wedstrijd over de omloop van La Sarthe en zorgde meteen voor twee grote slachtoffers; de Audi #3 van de Italiaan Marco Bonanomi en de Toyota #8 van de Fransman Nicolas Lapierre raakten samen met een GTE Ferrari in de stromende regen betrokken bij een zwaar ongeval aan de eerste chicane. De wedstrijdleiding stuurde onmiddellijk de safety car naar buiten, meteen de eerste neutralisatie in de wedstrijd.
Of we de Audi en de Toyota nog terugzien in de wedstrijd, is maar de vraag, beiden hielden substantiële schade over aan de crash. De oorzaak van het incident blijft nog onduidelijk, al lijkt het erop dat de Toyota aan het spinnen is geraakt op het natte wegdek en vervolgens de Ferrari met Sam Bird aan de knoppen en de Audi met Bonanomi achter het stuur elkaar raakten als een reactie daarop.


Update 16:40

Nicolas Lapierre is terug onderweg naar de pits met de Toyota TS040 Hybrid, weliswaar tegen een traag tempo. Marco Bonanomi lijkt in zijn Audi R18 e-tron quattro de handdoek te moeten werpen. De Italiaan, nog steeds in zijn wagen langs de kant van de baan tegen de vangrail, kan zijn ongeloof niet kwijt wanneer het besef komt dat de aandrijfas en ophanging stuk zijn. Even later verschijnt de takelwagen en is het definitief game over.

Update 17:15

De race is terug vrijgegeven - groene vlag.

Update 17:40

Toyota #8 komt terug de baan op na een lange reparatie.

Foto: Toyota MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 14 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons