van der Horst

24H Le Mans: Tom Kristensen zet punt achter zijn carrière

Tom Kristensen
Tom Kristensen
Zoals verwacht heeft Tom Kristensen vanmiddag op een persconferentie in Kopenhagen aangekondigd een punt achter zijn carrière te zullen zetten eind dit jaar. De negenvoudig Le Mans winnaar en FIA WEC-kampioen van vorig seizoen werkt eind deze maand in Brazilië zijn laatste wedstrijd af, waar hij het stuur zal delen met Loïc Duval en Lucas di Grassi. Kristensen volgt het voorbeeld van zijn voormalige teamgenoten Allan McNish en Dindo Capello, die de voorbije twee seizoenen reeds stopten met racen op het hoogste niveau.
"Ik heb het voorrecht gehad om voor het beste team en de coolste constructeur te mogen rijden de voorbije 15 jaar,” zei 47-jarige Deen. “Mijn reeks overwinningen in de 24 uren van Le Mans zou nooit mogelijk geweest zijn zonder Audi. Om als rijder het team te verlaten is heel moeilijk voor me, maar deze dag zat eraan te komen. Ik kan Audi en de volledige crew alleen maar bedanken voor de geweldige tijd en ik kijk uit naar mijn nieuwe opdracht voor het merk en het Audi Sport team.”
 
Tom Kristensen
Tom Kristensen
Kristensen won meteen bij zijn debuut voor de constructeur uit Ingolstadt in de 12 uren van Sebring in 2000, meteen ook de eerste zege voor Audi bij de prototypes. Later dat jaar begon hij aan een reeks van zes opeenvolgende zeges in de 24 uren van Le Mans, aangevuld met overwinningen in 2008 en 2013. Zijn eerste zege in La Sarthe kwam er al in 1997, toen nog aan het stuur van een Porsche. In 2002 werd hij kampioen in de American Le Mans Series, terwijl hij in de DTM ook tweemaal beslag wist te leggen op een derde plaats in de eindstand.

Foto's: AudiDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op woensdag 19 november 2014.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons