van der Horst

24H Le Mans: Dan toch een Viper GTS-R aan de start van de 24 uren van Le Mans (Update)

Goossens/Farnbacher - SRT Viper GTS-R
Goossens/Farnbacher - SRT Viper GTS-R
Team SARD Morand heeft één van zijn twee LMP2 bolides teruggetrokken uit de 24 Heures du Mans. Dit heeft als gevolg dat de eerste wagen op de reservelijst een plaatsje opschuift en het startrecht ontvangt. Zo krijgt de Viper GTS-R GTE van Riley Motorsports tot grote vreugde van vele autosportfans dan toch de kans om na twee jaar nog eens aan te treden op Europese bodem. Jeroen Bleekemolen en Ben Keating zijn reeds zeker van een zitje. Een derde naam zal later bekend gemaakt worden maar de kans dat dit Marc Goossens wordt is onbestaande aangezien de wagen uitkomt in de GTE-Am en er met Bleekemolen al één professionele rijder op de wagen aanwezig is. De Am klasse laat slechts één platinum of gold rijder per wagen toe en Bleekemolen heeft een platinum status. UPDATE: inmiddels werd bekend gemaakt dat de Amerikaan Marc Miller de derde piloot zal zijn.
  • Heinz Performance
SRT Motorsports - Viper GTS-R
SRT Motorsports - Viper GTS-R
De Viper GTS-R debuteerde in 2013 op Le Mans maar financiële problemen bij het Viper moederbedrijf leidden vorig jaar tot het terugtrekken van de inschrijving van beide wagens. Dit jaar hoopte Riley Motorsports de wagen onder eigen vlag terug aan de start te brengen maar de Viper kwam deels door het forfait van een jaar eerder op de reservelijst terecht. Door het terugtrekken van de SARD Morand Morgan belandt de wagen nu toch op de inschrijvingslijst en zal hij het in juni in de GTE klasse opnemen tegen de Ferrari’s, Porsche’s, Aston Martin’s en Corvette’s.

Morand Racing - Morgan-Judd #43
Morand Racing - Morgan-Judd #43
Het Team SARD Morand schreef zowel in het WEC als in de 24 uren van Le Mans twee Morgan LMP2 wagens in maar het team zit momenteel in de problemen en verscheen al niet aan de start van de 6 uren race in Silverstone. Nu werd ook de tweede wagen teruggetrokken uit zowel de race op Spa als de 24 Heures du Mans. Momenteel blijft de inschrijving van de Morgan #43 van Webb/Ragues/Amberg voor beide races wel behouden.

Foto's: Georges De Coster, IMSA & Racing International Photography
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op donderdag 16 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons